Cviklový šalát s hovädzím mäsom

gastronóm 30. marca 2012 K receptu Náročnosť: ľahko Kalórie: 640,00 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 15 min Použité: 44,00 g/47,00 g/11,00ŠalátINGREDIENCIE NA 4 PORCIEuhorky – 2 ks soľ, čierne korenie majonéza podľa chuti malá hlávkový šalát – 2 ks malá repa – 2 ks. l.varené hovädzie mäso – 600 g Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Cviklu umyjeme, zabalíme do alobalu a pečieme v rúre predhriatej na 220 °C do mäkka, 1 hodinu vyberieme z rúry, necháme vychladnúť a ošúpeme.

Krok 2

Cibuľu ošúpte, nakrájajte na veľké plátky a opečte na panvici na vysokej teplote v 1 polievkovej lyžici. l. rastlinný olej, 4 min.

Krok 3

Hovädzie mäso nakrájajte na tenké plátky, pridajte soľ a korenie podľa chuti a potrite zvyšným olejom. Repu nakrájame na plátky. Hlávkový šalát rozdelíme na listy, umyjeme, osušíme a nahrubo natrháme v rukách. Uhorky umyte a nakrájajte na kocky. Zmiešajte šalát, repu, uhorky a cibuľu v miske na šalát. Dochutíme majonézou. Na vrch položte plátky hovädzieho mäsa.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik