gastronóm 1. novembra 2016 K receptu
Tu je klasika orientálnej kuchyne. Tento šalát bude dobrý ako samotný, tak aj ako príloha k jedlám z kuracieho alebo mletého mäsa.
zložitosť: priemer Kalórie: 117,56 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 15 min Použité: 2,02 g/7,82 g/9,68ŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuRýchloINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ2 pity 2 hlávky šalátu 2 stredné paradajky 1 malá červená cibuľa 2 reďkovky 10 lístkov mäty 1 citrón 1 lyžička. omáčka z granátového jablka narsharab 1 malý strúčik cesnaku 2 lyžičky. sumach 1 lyžička sušená mäta 3 lyžice. l. olivový olej soľ, čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Rúru predhrejeme na 175°C. Pitas nakrájame na malé kúsky, potrieme olivovým olejom a uložíme na plech. Vložíme do rúry a pečieme do zhnednutia z oboch strán 7 až 10 minút.
Krok 2
Cesnak ošúpeme, nasekáme a rozdrvíme so soľou na pastu. Na dresing zmiešame v malej miske citrónovú šťavu, narsharab, cesnak, sušenú mätu, 1 ČL. sumach a olivový olej. Zmes šľaháme, kým emulguje.
Krok 3
Šalát nakrájajte na veľké kúsky, paradajky na stredné kocky, reďkovky na tenké plátky a cibuľu na pol krúžky. Zeleninu a kúsky pita zmiešame a šalát zalejeme dresingom. Posypte zvyšným sumakom a lístkami mäty nakrájanými na tenké plátky. Ihneď podávajte.