Marína 28. októbra 2016 K receptu
Vôňa čerstvo upečeného chleba – čo môže byť lepšie na skoré ráno! Skvelá nálada po celú dobu! Všetko, čo musíte urobiť, je pripraviť cesto večer vopred.
zložitosť: priemer Porcie: 5 varenie: 30 min Pridať. čas: 12 hPečenietalianska kuchyňaRaňajkyVečeraVečeraVýrobok z cesta: PečivoINGREDIENCIE NA 5 PORCIÍpšeničná múka 250 g Altero olivový olej 30 g minerálna voda 145 g soľ 0,5 ČL cukor 0,5 ČL. l suché droždie 0,75 lyžičky.Pred pečením navyše:olivový olej 2 lyžice. l Provensálske bylinky podľa chuti 5-6 sušených paradajok hrubá soľ podľa chuti švajčiarsky syr 50 g parmezán 30 g Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Vymiešame cesto: kvások zmiešame s múkou, potom pridáme minerálku, maslo, soľ a cukor. Cesto je mäkké a lepkavé. Vložte ho do uzavretej nádoby na 12 hodín do chladničky.
Krok 2
Po 12 hodinách je cesto hotové: pred ďalšou prípravou ho necháme asi hodinu ohriať pri izbovej teplote. Nastrúhajte švajčiarsky syr a parmezán (môžete použiť v plátkoch).
Krok 3
Cesto vymiesime, na papieri na pečenie (alebo silikónovej podložke) vyvaľkáme do kruhu s priemerom 30-35 cm pod fóliou alebo utierkou asi hodinu.
Krok 4
Rúru s plechom na pečenie (alebo kameňom) predhrejeme na 230*C. Na povrchu focaccie urobte prstami priehlbiny, povrch postriekajte olivovým olejom, do priehlbín vložte kúsky sušených paradajok a posypte provensálskymi bylinkami spolu s hrubozrnnou soľou. Navrch posypeme švajčiarskym syrom.
Krok 5
Prvých 5-7 minút pečieme s parou, potom znížime teplotu na 200*C a dopečieme do zlatista. 5 minút pred koncom pečenia posypeme parmezánom.
Krok 6
Aromatickú focacciu podávajte teplé. Dobrú chuť!
UŽITOČNÉ RADY
Namiesto provensálskych byliniek môžete do cesta pri miesení pridať sušený cesnak.