Focaccia so sušenými paradajkami a dvoma druhmi syra

Marína 28. októbra 2016 K receptu

Vôňa čerstvo upečeného chleba – čo môže byť lepšie na skoré ráno! Skvelá nálada po celú dobu! Všetko, čo musíte urobiť, je pripraviť cesto večer vopred.

zložitosť: priemer Porcie: 5 varenie: 30 min Pridať. čas: 12 hPečenietalianska kuchyňaRaňajkyVečeraVečeraVýrobok z cesta: PečivoINGREDIENCIE NA 5 PORCIÍpšeničná múka 250 g Altero olivový olej 30 g minerálna voda 145 g soľ 0,5 ČL cukor 0,5 ČL. l suché droždie 0,75 lyžičky.Pred pečením navyše:olivový olej 2 lyžice. l Provensálske bylinky podľa chuti 5-6 sušených paradajok hrubá soľ podľa chuti švajčiarsky syr 50 g parmezán 30 g Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Vymiešame cesto: kvások zmiešame s múkou, potom pridáme minerálku, maslo, soľ a cukor. Cesto je mäkké a lepkavé. Vložte ho do uzavretej nádoby na 12 hodín do chladničky.

Krok 2

Po 12 hodinách je cesto hotové: pred ďalšou prípravou ho necháme asi hodinu ohriať pri izbovej teplote. Nastrúhajte švajčiarsky syr a parmezán (môžete použiť v plátkoch).

Krok 3

Cesto vymiesime, na papieri na pečenie (alebo silikónovej podložke) vyvaľkáme do kruhu s priemerom 30-35 cm pod fóliou alebo utierkou asi hodinu.

Krok 4

Rúru s plechom na pečenie (alebo kameňom) predhrejeme na 230*C. Na povrchu focaccie urobte prstami priehlbiny, povrch postriekajte olivovým olejom, do priehlbín vložte kúsky sušených paradajok a posypte provensálskymi bylinkami spolu s hrubozrnnou soľou. Navrch posypeme švajčiarskym syrom.

Krok 5

Prvých 5-7 minút pečieme s parou, potom znížime teplotu na 200*C a dopečieme do zlatista. 5 minút pred koncom pečenia posypeme parmezánom.

Krok 6

Aromatickú focacciu podávajte teplé. Dobrú chuť!

UŽITOČNÉ RADY

Namiesto provensálskych byliniek môžete do cesta pri miesení pridať sušený cesnak.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik