Ideálne mužské šaláty: od „Mistress“ po „Mužské slzy“

Ideálne mužské šaláty: od „Mistress“ po „Mužské slzy“

Ideálne mužské šaláty: od „Mistress“ po „Mužské slzy“

Roman Ryzhov 22. februára 2024

Pôvodne bola 23. februára vyznamenaná iba armáda, ale teraz sa časy zmenili a my blahoželáme všetkým mužom, mladým mužom a chlapcom. Áno a ako inak Koniec koncov, sú našou ochranou a podporou! Samozrejme, v tento deň sa nezaobídete bez hostiny a naozaj chcete uvariť niečo skutočne „mužské“ výživné, chutné, zaujímavé. Ideálnou možnosťou pre tento sviatok je šalát bohatý na bielkoviny, krásne zdobený a podávaný s láskou.

Mužské šaláty

O čom budeme hovoriť v článku:

  • Šalát „Mužský rozmar“ s hovädzím mäsom
  • Šalát „Mužské slzy“
  • Šalát „Mužské sny“
  • Pánsky šalát z tresky
  • Šalát „Bozk milenca“
  • Šalát „Pani“
  • Šalát „Náramok z granátového jablka“ s jazykom
  • Šalát „Parus“ s hranolkami
  • Šalát „Pozor, vodka!“
  • “Cársky” šalát s chobotnicou, krevetami a červeným kaviárom

Aký druh šalátu možno považovať za mužský? Ten, do ktorého sa pridávajú ingrediencie, ktoré miluje silnejšia polovica ľudstva. Napríklad varené alebo pečené hovädzie mäso, jazyk, šunka. Hotové mäso stačí nakrájať na malé kocky, pridať nakladanú cibuľku alebo kyslé uhorky pre pikantnosť, syr, varené vajíčka alebo orechy pre zasýtenie a dochutiť obľúbenou omáčkou. Môže to byť majonéza (najlepšie domáca), sójová omáčka alebo holandská omáčka. Dnes môžu muži všetko!

Pre milovníkov morských plodov si vychutnajte šalát s krabím mäsom, krevetami a kaviárom. Rozpočtovejšiu možnosť je možné získať použitím krabových tyčiniek alebo lacných bielych rýb. Primiešame napríklad údenú tresku, nahrubo nakrájané varené zemiaky a ľubovoľné čerstvé bylinky. Dochutíme olivovým olejom, horčicou a posypeme čerstvo mletým čiernym korením. Verte mi, je to chutné.

Existuje riešenie aj pre milovníkov tradičného občerstvenia nakladaná alebo solená zelenina, ktorá je ideálna pre silné nápoje.

Akýkoľvek šalát z kyslej kapusty a sudových uhoriek bude chutiť lepšie, ak k nemu pridáte pár polievkových lyžíc nerafinovaného slnečnicového oleja a hrsť nakladaných brusníc.

Nezabudnite na korenie. Predpokladá sa, že muškátový oriešok, zázvor a kardamón sú obzvlášť prospešné pre mužov. Pridajte ich do omáčok a marinád, len si pamätajte všetko je dobré s mierou.

Náš výber obsahuje 10 receptov na pánske šaláty s nezvyčajnými a nezabudnuteľnými názvami. Naozaj niečo pre každý vkus!

Šalát „Mužský rozmar“ s hovädzím mäsom

Klasický recept na tento šalát obsahuje skutočne „brutálne“ ingrediencie: varené hovädzie mäso, cibuľa, syr, vajcia, majonézová omáčka. Výživné, chutné a nič extra.

Šalát „Mužský rozmar“ s hovädzím mäsom
Šalát „Mužský rozmar“ s hovädzím mäsom

Na prípravu šalátu na 4 porcie potrebujete:

  • hovädzia dužina – 600 g
  • majonéza – 250 g
  • cibuľa – 200 g
  • vajcia – 4 ks.
  • tvrdý syr – 150 g
  • jablčný ocot – 100 ml
  • kyslá smotana 20% tuku – 50 g
  • petržlen – 2 vetvičky
  • cukor – 1 lyžička.
  • bobkový list – 2 ks.
  • čierne korenie – 2 ks.
  • lúpané vlašské orechy na ozdobu
  • soľ
  • čerstvo mleté ​​čierne korenie

1. Hovädziu dužinu uvaríme. Aby ste to urobili, nakrájajte ho na 2-3 kusy a vložte do panvice. Zalejte horúcou vodou a priveďte do varu.

2. Odstráňte penu pomocou štrbinovej lyžice. Znížte teplo na minimum. Pridajte bobkový list a korenie. Pridajte trochu soli. Mäso varíme asi 1,5 hodiny, potom necháme úplne vychladnúť (najlepšie vo vývare, aby si zachovala šťavnatosť).

3. Kým sa pripravuje šalátové mäso, pripravte si cibuľu. Nakrájajte ho na tenké krúžky, vložte do misy a posypte cukrom. Nalejte jablčný ocot, premiešajte a nechajte 15 minút pôsobiť.

4. Vajcia uvaríme natvrdo a nakrájame na malé kocky. Tvrdý syr nastrúhame na strednom alebo jemnom strúhadle. Petržlenovú vňať nasekáme nadrobno. Nakladanú cibuľu dáme do cedníka a zľahka vytlačíme.

5. Pripravte dresing na šalát. Majonézu zmiešame s kyslou smotanou a pridáme trochu korenia. Vložte do vrecka alebo ťažkého plastového vrecka a potom odrežte hrot.

6. Veľký plochý tanier vymastíme malým množstvom omáčky. Navrstvíme cibuľu, mäso, vajcia (túto vrstvu posypeme petržlenovou vňaťou) a syr. Každú vrstvu potrieme omáčkou.

7. Zakryte vrchnú vrstvu šalátu „sieťkou“ zvyšnej omáčky. Ozdobte vlašskými orechmi. Šalát odložíme aspoň na hodinu do chladničky, aby boli vrstvy dobre namočené. Podávajte.

Poznámka pre hostiteľku

Je prijateľné použiť na tento šalát iné mäso? Samozrejme, môžete mať dokonca aj vtáka. V prípade bravčového, morčacieho a kuracieho mäsa je lepšie použiť pečenie v alobale ako varenie.

Mimochodom

Ak je to žiaduce, šalát sa môže pripraviť nie s obyčajnou cibuľou, ale s červenou cibuľou Jalta: bude to ešte chutnejšie. V tomto prípade nemusíte do marinády pridávať cukor.

Šalát „Mužské slzy“

Skutočný nález aj pre začínajúceho kuchára, pretože je pripravený v priebehu niekoľkých minút a chutí tak dobre, že muži jednoducho plačú od rozkoše. Najčastejšie sa do tohto jedla pridáva kuracie mäso: môže byť varené alebo pečené. Existujú však aj iné možnosti – s teľacím, hovädzím a dokonca aj vareným bravčovým mäsom.

Šalát
Šalát „Mužské slzy“

Na prípravu šalátu na 6Potrebných 8 porcií:

  • filet z kuracieho prsníka 250300 g
  • konzervované šampiňóny 300 g
  • mrkva po kórejsky 200 g
  • vajcia C1 3 ks.
  • polotvrdý syr 100 g
  • majonéza 100 g
  • biela cibuľa 1 kus
  • jablčný ocot 1 polievková lyžica. l.
  • cukor 1 lyžička.
  • soľ 1/2 lyžičky.
  • zeleň na ozdobu

1. Nakrájajte cibuľu. Na to nakrájajte jednu veľkú bielu cibuľu nadrobno na polkolieska alebo pierka, vložte do malej misky, pridajte soľ, cukor, jablčný ocot, dobre premiešajte a na chvíľu odstavte.

2. Vajíčka uvaríme na tvrdo. Kuracie prsia si vopred uvarte alebo upečte, aby stihlo vychladnúť. Mäso nakrájame na kocky alebo nastrúhame. Druhá metóda bude trvať trochu dlhšie, ale takto bude hotový šalát vyzerať ešte chutnejšie.

3. Konzervované šampiňóny vložte do cedníka a osušte papierovou utierkou. Nakrájajte huby nie veľmi jemne: mali by byť cítiť v šaláte. Skúste si vybrať celé marinované šampiňóny: na túto konzerváciu sa používajú mladé, neprerastené huby.

4. Kórejskú mrkvu tiež sceďte v cedníku, aby ste sa zbavili prebytočnej marinády, potom trochu nasekajte nožom. Hotový šalát tak pri podávaní ľahšie rozdelíte na porcie. Syr nastrúhame na jemnom strúhadle.

5. Na zostavenie šalátu pripravte servírovaciu misu. Kuracie mäso položte na rovnomernú vrstvu, potom nakladanú cibuľu, jemne potrite majonézou. Nasleduje vrstva šampiňónov, vajec a kórejskej mrkvy. Každú vrstvu namažte majonézou.

6. Na vrchnú vrstvu položíme syr, ozdobíme nadrobno nasekaným kôprom a petržlenovou vňaťou, šalát necháme hodinu lúhovať v chladničke a podávame.

Poznámka pre hostiteľku

Cibuľu na šalát môžete nakladať v bežnom octe 9%. Stačí ho zriediť vodou v pomere 1:1, ale lepšie je mať po ruke jablko alebo víno.

Mimochodom

Aby bolo strúhanie syra na šalát pohodlnejšie a jednoduchšie, namažte vnútro strúhadla akýmkoľvek rastlinným olejom bez zápachu. Je lepšie to urobiť pomocou kulinárskej kefy. Potom sa hobliny syra neprilepia na steny strúhadla.

Šalát „Mužské sny“

Šalát sa tak volá z nejakého dôvodu. Každý vie, že cesta k srdcu muža vedie cez jeho žalúdok, a toto jedlo túto cestu skracuje na čo najkratšiu dobu! Hovädzie mäso robí šalát výdatným, syr mu dodáva krémovú chuť a nakladaná cibuľa mu dodáva chrumkavú textúru a jemnú pikantnosť.

Šalát
Šalát „Mužské sny“

Na prípravu šalátu na 6 porcií potrebujete:

  • hovädzia dužina 250 g
  • syr 120 g
  • vajcia C1 3 ks.
  • majonéza 100 g
  • cibule 1 kus
  • jablkový alebo vínny ocot 1 polievková lyžica. l.
  • cukor 1 lyžička.
  • soľ

1. Cibuľu nakrájajte na čo najtenšie polkolieska, vložte do malej hlbokej misky, zľahka premasírujte rukami, pridajte ocot, cukor a štipku soli. Na vrch nalejte 4 polievkové lyžice. l. horúcu vodu. Premiešame a prikryjeme potravinovou fóliou.

2. Vopred uvarte hovädzie mäso. Dá sa piecť v rúre vo fólii alebo vo vrecku na pečenie vďaka tomu bude mäso ešte šťavnatejšie. Odstráňte všetky tvrdé žily alebo kúsky tuku a nakrájajte na malé kocky.

3. Akýkoľvek polotvrdý syr nastrúhame na jemnom strúhadle. Je veľmi vhodné to urobiť tak, že najskôr namažete vnútorný povrch strúhadla rastlinným olejom bez zápachu. Zabránite tak zlepeniu syrových hoblín.

4. Vajcia uvaríme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Vložte cibuľu do jemného sitka a počkajte, kým všetka marináda nevytečie. Šalát by nemal byť vodnatý.

5. Majonézu preneste do cukrárskeho vrecka alebo obyčajného plastového vrecka, pričom odrežte jeden z rohov. Majonézu môžete zmiešať s kyslou smotanou v pomere 1:1 alebo ju jednoducho trochu rozriediť studenou prevarenou vodou.

6. Pripravte si veľký servírovací tanier. Ak chcete, položte naň umyté a sušené listy šalátu. Zvážte skutočnosť, že ak neplánujete jedlo hneď podávať, listy šalátu stihnú zvädnúť a nadobudnú nevkusný vzhľad.

7. Do prvej vrstvy položíme nakladanú cibuľu, potom uvarené nadrobno nakrájané hovädzie mäso pomocou cukrárskeho vrecka nakreslíme na povrch majonézovou sieťkou.

8. Umiestnite vrstvu nahrubo nastrúhaných vajec, namažte majonézou a potom hoblinami syra, aby vyzerali čo najviac nadýchané. Tento šalát zvyčajne nevyžaduje ďalšiu soľ.

9. Aby bol šalát dobre namočený, je lepšie ho vložiť do chladničky aspoň na hodinu, ale môžete ihneď podávať. Ak chcete, ozdobte šalát jemne nasekanými bylinkami.

Poznámka pre hostiteľku

Pre spestrenie chuti šalátu nahraďte majonézu hustou kyslou smotanou so strúčikom cesnaku, štipľavou horčicou, soľou a mletým čiernym korením.

Mimochodom

Ak sa hovädzie mäso na šalát ukáže príliš nevýrazné, každú vrstvu môžeme jemne posypať mletým čiernym korením. Toto korenie nedáva štipľavosť, ale vôňu.

Pánsky šalát z tresky

Pánsky šalát s treskou je jedlo pozostávajúce len z troch ingrediencií, ale aké! Varené zemiaky, biele rybie filé a zelená cibuľa sú perfektnou kombináciou.

Pánsky šalát z tresky
Pánsky šalát z tresky

Na prípravu šalátu na 4 porcie potrebujete:

  • stredne veľké nové zemiaky – 5 ks.
  • filé z údenej tresky – 300 g
  • zelená cibuľa – 1 zväzok
  • nerafinovaný slnečnicový olej – podľa chuti
  • stolový ocot 9% – podľa chuti
  • čerstvo mleté ​​čierne korenie

1. Zemiaky uvaríme v šupke, potom ich prepláchneme studenou vodou a ošúpeme. Nakrájajte na malé kocky. Cibuľu nakrájame nadrobno a necháme 10-15 minút.

2. Tresku dôkladne očistite od semienok, aj tých najmenších, ak nejaké sú. Rozložte na vlákna alebo nakrájajte na malé kúsky.

3. Zmiešame olej a ocot. Zemiaky, tresku a cibuľu dáme do hlbokej šalátovej misy, zalejeme dresingom, korením a jemne premiešame. Podávajte.

Poznámka pre hostiteľku

Údená treska v tomto šaláte môže byť nahradená akoukoľvek inou údenou rybou. Ideálne by bolo s ružovým lososom, makrelou a dokonca aj sleďom.

Mimochodom

Ďalšími prísadami pre tento mužský šalát môžu byť jemne nasekaný kôpor alebo petržlen.

Šalát „Bozk milenca“

Názov šalátu odráža sladkosť stretnutí, horkosť odlúčenia a slzy. To sú tri chute, ktoré sa v tomto jedle harmonicky spájajú – sladká, slaná a korenistá. Orechy robia šalát uspokojivým, zelenina dodáva sviežosť a majonéza sa používa ako dresing, ktorý sa v prípade potreby môže zmiešať v rovnakých pomeroch s kyslou smotanou.

Šalát

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik