Anna Suhoveeva 9. apríla 2012 K receptu
Burgery sú veľmi obľúbené jedlo vo všetkých častiach sveta! Nie však najdiétnejšie… Použitím studenovodných kreviet namiesto vyprážaného mäsa a nahradením hotovej omáčky z obchodu domácim aioli ľahko urobíme z „nezdravého rýchleho občerstvenia“ vynikajúce jedlo, ktoré zabavia dospelí aj deti. vážim si!
zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 15 minObčerstvenieVegetariánstvoBurgeryINGREDIENCIE NA 1 PORCIUšalátové listy – 4 ks červená cibuľa – 100 ml cesnak – 1 klinček Burger buchty – 1 ks kreveta zo studenej vody – 0,5 ČL uhorka citrón – 2 lyžice. l.vajce (žĺtok) – 1 ks.čerstvá petržlenová vňať – 8 vetvičiek soli Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Burgerové žemle nakrájajte na 2 časti a grilujte, kým sa neobjaví charakteristický vzor. Na prípravu aioli omáčky zmiešame nadrobno nakrájaný cesnak, trochu soli a horčicu. Pridajte vaječný žĺtok a dobre premiešajte. Po kvapkách pridávame olivový olej a zmes neustále šľaháme. Zmes by mala mať konzistenciu majonézy. Do omáčky pridáme citrónovú šťavu. Uhorku, paradajku a cibuľu nakrájame na tenké kolieska. Odstráňte škrupinu z kreviet. Polovice žemle potrieme omáčkou. Burger zostavte vrstvením pripravených surovín. Hotové hamburgery zaistite špajdľami a podávajte.