gastronóm 9. decembra 2016 K receptu
Filet z kuracích pŕs zaberá významnú časť stravy ľudí, ktorí dodržiavajú zdravú výživu. Je to cenovo dostupný proteín bez prebytočného tuku. Ale z pohľadu väčšiny ľudí je to dosť nudný produkt. Skúsme to „oživiť“ cherry paradajkami a mozzarellou
zložitosť: priemer Porcie: 2 varenie: 40 minHlavný chodDetské menuINGREDIENCIE NA 2 PORCIE2 filety z kuracích pŕs 80 g mozzarelly 2 stredné cukety 10 cherry paradajok 5 vetvičiek bazalky 1 lyžička. biely vínny ocot 1/2 lyžičky. sušené talianske bylinky olivový olej balzamikový ocot soľ čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Rúru predhrejeme na 200°C. Nasekajte listy bazalky. Mozzarellu nakrájame na stredné kocky. Paradajky nakrájajte na polovicu. Mozzarellu, bazalku a paradajky zmiešame, pridáme ocot, soľ a korenie.
Krok 2
Cuketu nakrájame na kocky. Pripravíme si dva kusy alobalu dlhé 40 cm do stredu každého plechu, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom, ochutíme talianskymi bylinkami.
Krok 3
Kuracie filé položte na pracovnú dosku. Odstrihnite od stredu smerom von a otvorte ako knihu. Filet prikryjeme fóliou a rozvaľkáme na hrúbku 1–1,2 cm. Na okraj kotlety položíme mozzarellu a paradajkovú plnku a zabalíme do rolky. Okraje utesnite špáradlom a rolky posypte soľou a korením.
Krok 4
Kuracie rolky položte na cuketu a uzavrite do vrecúšok. Položte na plech a vložte do rúry na 20 minút. Nakoniec vrecko mierne pootvorte a povarte 5 minút.
Krok 5
Balíčky preložíme na taniere a pokvapkáme balzamikovým octom.