Morský vlk s citrónovo-bazalkovým rizotom

gastronóm 21. december 2016 K receptu

Tento recept nemožno nazvať jednoduchým; Ale jedlo je také chutné a krásne, že to stojí za námahu. Pripravte si ho na počesť sviatku a potešte svojich blízkych.

zložitosť: priemer Porcie: 4 varenie: 1 hodinaBlenderVareniePraženieVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE4 filety z morského vlka, pražmy alebo tresky po 150 g 250 g cherry paradajok 3 vetvičky petržlenu olivový olej soľ, čerstvo mleté ​​biele korenie Na bazalkové pyré: 150 g zelenej bazalky 30 ml bieleho vínneho octu 60 ml olivového oleja 1/ 2 lyžičky. strúhaná citrónová kôra, soľ, čerstvo mleté ​​čierne korenie Na rizoto: Na omáčku:4 veľmi zrelé paradajky 30 ml bieleho vínneho octu 60 ml medu 60 ml dijonskej horčice 1 šalotka 1 strúčik cesnaku 200 ml olivového oleja soľ, čerstvo mleté ​​čierne korenieNa rizoto:200 g ryže na rizoto 600 ml zeleninového vývaru 100 g masla 1 malá cibuľa 50 ml suchého bieleho vína 3 citróny 2 polievkové lyžice. l. bazalkové pyré 60 g strúhaný parmezán soľ, čerstvo mleté ​​čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Bazalku rozdrvte v mixéri s citrónovou kôrou a octom, pridajte soľ a korenie. Pridáme olivový olej a rýchlo vyšľaháme.

Krok 2

Vývar zohrejte a udržiavajte na miernom ohni. Citróny ošúpeme a vytlačíme šťavu. Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme v hlbšej panvici na 50 g masla do mäkka. Pridajte ryžu a pokračujte vo varení, 5 minút. Pridajte víno, citrónovú šťavu a kôru a varte, kým sa tekutina neodparí.

Krok 3

Do panvice nalejte 1 naberačku vývaru, počkajte, kým sa predchádzajúca úplne nevstrebe, ryžu neustále miešajte a varte al dente 15–20 minút. Pridajte syr, zvyšné maslo a bazalkové pyré a odstráňte z tepla. Dochutíme soľou a korením, prikryjeme pokrievkou a necháme 10 minút odstáť.

Krok 4

Rybu ochutíme soľou, bielym korením a opečieme na olivovom oleji z oboch strán, kým sa neuvarí.

Krok 5

Na panvici orestujeme cherry paradajky na olivovom oleji, pridáme soľ, korenie, posypeme nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou.

Krok 6

Na omáčku nakrájajte paradajky na 2-4 kusy a vložte do mixéra spolu s cibuľou, cesnakom, medom, horčicou a octom a rozmixujte do hladka. Ak je to potrebné, pridajte 1-2 lyžice. l. vody a potom tenkým prúdom nalejte olivový olej, pričom omáčku neustále šľahajte. Dochutíme soľou a korením.

Krok 7

Na tanier naložíme rizoto, cherry paradajky a rybu. Navrch polejeme paradajkovou omáčkou a zvyšným bazalkovým pyré.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik