Nakladaná tekvica s korením
gastronóm 3. marca 2015 K receptu
Tekvica je tradičné jedlo, ktoré sa podáva na Nový rok a Roš ha-šana. Staroveký názov pre tekvicu je rovnaký koreň slova pre „slzu“. Preto v poľských a litovských židovských komunitách podávajú pri sviatočnom stole jedlá z tekvice a želajú si, aby bol nepriaznivý rozsudok zrušený a Pánov súd bol vykonaný k lepšiemu. Najlepšou voľbou pre tento recept je maslová tekvica alebo tekvica – veľká, nádherná jesenná zelenina vo všetkých ohľadoch.
zložitosť: priemer Kalórie: 70,84 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 24 hodín Pridať. čas: 15 min Použité: 1,11 g/0,49 g/15,61Moreniežidovská kuchyňaVečeraVečeraPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPárty, bufetINGREDIENCIE NA 4 PORCIE400 g tekviceNa marinádu:1 šálka 7% octu 1/4 šálky hnedého cukru 4 púčiky klinčekov 2-3 cm tyčinky škorice 4 hrášok z nového korenia 4-5 zrniek čierneho korenia 1 malý struk feferónky 1 ČL. horčičné semienka 1 lyžička. koriander 2,5 lyžice. l. hrubá soľ Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Tekvicu ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Potom to vložíme do hrnca, zalejeme vriacou vodou, aby bolo celé zaliate vodou a varíme do mäkka 10 minút. Vypustite vodu.
Krok 2
Pripravte si marinádu. Do hrnca nasypeme cukor, soľ, korenie, zalejeme octom a 1/2 šálky pitnej vody. Zahrievajte na miernom ohni, kým sa soľ a cukor nerozpustia. Nepriveďte do varu!
Krok 3
Vložte tekvicu do sterilizovanej sklenenej nádoby a prelejte horúcou marinádou. Nechajte pôsobiť 24 hodín.
MIMOchodom
Z marinády môžete pripraviť omáčku. Za týmto účelom nalejte do hrnca, pridajte 1/2 šálky cukru, priveďte cukor, aby sa rozpustil na miernom ohni a zredukujte tekutinu na polovicu. Výslednou omáčkou zalejeme marinovanú tekvicu.