Nakladaná zelenina
gastronóm 13. marca 2015 K receptu
Takáto zelenina sa vyrába predovšetkým na chlebíčky – môžete ju však použiť aj do raw závitkov a ako prílohu k vyprážanému mäsu. Hlavnou vecou v tomto recepte je starostlivo a krásne nakrájať zeleninu.
zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 1 h 10 min Pridať. čas: 25 minŽiadna tepelná úpravaVietnamská kuchyňaVečeraVečeraObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPárty, bufetINGREDIENCIE NA 1 PORCIU1 veľká šťavnatá mrkva 1 malý koreň daikonu 150 ml ryže alebo jablčného octu 1/3 šálky + 1 polievková lyžica. l. cukor 1 lyžička. soľ 1 pohár pitnej vody Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Ošúpte mrkvu a daikon. Nakrájajte pozdĺžne na 3 mm hrubé plátky.
Krok 2
Potom každú vrstvu narežte diagonálne na pásiky s hrúbkou 3–4 mm. Nakrájanú zeleninu položte na tanier a posypte ju 1 polievkovou lyžicou. l. cukor a soľ. Nechajte pôsobiť 15 minút.
Krok 3
Medzitým v hrnci zmiešajte zvyšný cukor (1/3 šálky), ocot a pitnú vodu. Na miernom ohni privedieme do varu a varíme, kým sa cukor nerozpustí. Odstráňte z tepla a mierne ochlaďte.
Krok 4
Vložte mrkvu a daikon do pohára. Zalejeme teplou marinádou a uzavrieme. Nechajte pri izbovej teplote. Po 1 hodine bude zelenina pripravená. Uchovávajte ich v chladničke 4 týždne.
MIMOchodom
Ak chcete, môžete namiesto uvedenej zeleniny alebo spolu s ňou nakladať kapustu (bielu alebo čínsku), nie príliš ostré čili papričky, papriku, zeler a hrubé stonky koriandra alebo petržlenu.