Nakladané citróny

Nakladané citróny

gastronóm 10. apríla 2015 K receptu

Bez ohľadu na to, čo varíte, mäso, ryby alebo zeleninu, nakladané citróny sa vám budú hodiť. Používajú sa takmer vo všetkých stredomorských kuchyniach: talianskej, marockej a samozrejme izraelskej. Tento recept je dobrou alternatívou k tradičnému, v ktorom sa celé citróny nakladajú mesiac.

zložitosť: priemer Kalórie: 98,44 kcal/porcia Porcie: 15 varenie: 24 hodín Pridať. čas: 15 min Použité: 0,42 g/7,85 g/6,57Žiadna tepelná úpravažidovská kuchyňaVečeraVečeraObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 15 PORCIÍ1 stredná hlava cesnaku 1/2 šálky olivového oleja 1 polievková lyžica. l. citrónová šťava 3 lyžice. l. cukor 1 polievková lyžica. l. mletá pálivá paprika (voliteľné) hrubá soľ 3 citróny Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Citróny dobre umyte v horúcej vode, nakrájajte na plátky hrubé 5 mm. Cesnak ošúpeme a nakrájame na tenké plátky.

Krok 2

Do pohára vložte plátky citróna, soľ, horúcu papriku, plátky cesnaku a cukor. Vrstvy opakujte, kým sa nádoba úplne nenaplní.

Krok 3

Nalejte citrónovú šťavu a olivový olej, prikryte tanierom, položte na tanier závažie a dajte do chladničky aspoň na 24 hodín.

MIMOchodom

Nakladané citróny sa podávajú s falafelom, kebabmi a vyprážanými rybami a pridávajú sa do tuniského sendviča.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik