Nakladané olivy

Nakladané olivy

gastronóm 2. marca 2015 K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 10 varenie: 5 minMorenieVečeraVečeraPrázdneObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPiknikRomantická večeraINGREDIENCIE NA 10 PORCIÍ500 g solené olivy s kôstkami 1 lyžička. sušená majoránka 1 lyžička. sušené oregano ½ lyžičky. chilli vločky 150 ml balzamikový ocot 150 ml olivový olej Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Do sklenenej nádoby nalejte balzamikový ocot a olivový olej, pridajte oregano, majoránku a čili vločky. Naskrutkujte veko a dobre pretrepte.

Krok 2

Vložte olivy do cedníka, aby vypustil soľanku. Vložte olivy do pohára s marinádou a nechajte 5 dní pri izbovej teplote. Nádobu pravidelne pretrepávajte.

Krok 3

Za 5 dní budú olivy hotové. Ale čím dlhšie zostanú v marináde, tým budú chutnejšie. Do marinády môžete pridať nové olivy.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik