Nakladané olivy
gastronóm 2. marca 2015 K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 10 varenie: 5 minMorenieVečeraVečeraPrázdneObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPiknikRomantická večeraINGREDIENCIE NA 10 PORCIÍ500 g solené olivy s kôstkami 1 lyžička. sušená majoránka 1 lyžička. sušené oregano ½ lyžičky. chilli vločky 150 ml balzamikový ocot 150 ml olivový olej Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Do sklenenej nádoby nalejte balzamikový ocot a olivový olej, pridajte oregano, majoránku a čili vločky. Naskrutkujte veko a dobre pretrepte.
Krok 2
Vložte olivy do cedníka, aby vypustil soľanku. Vložte olivy do pohára s marinádou a nechajte 5 dní pri izbovej teplote. Nádobu pravidelne pretrepávajte.
Krok 3
Za 5 dní budú olivy hotové. Ale čím dlhšie zostanú v marináde, tým budú chutnejšie. Do marinády môžete pridať nové olivy.