Ojakhuri

Evgeniya 10. december 2016 K receptu

V gruzínčine „ojakhuri“ znamená „rodina“. Jedlo sa zvyčajne pripravuje pre celú rodinu. Ojakhuri sú vyprážané zemiaky s mäsom a samozrejme gruzínskym korením, predovšetkým khmeli-suneli. V Gruzínsku sa Ojakhuri pripravuje na kamenných alebo hlinených panviciach nazývaných ketsi a jedlo sa na nich podáva.

zložitosť: ľahko Kalórie: 826,87 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 40 h Použité: 29,20 g/63,97 g/33,38Praženiegruzínska kuchyňaVečeraHlavný chodVegetariánstvoPárty, bufetINGREDIENCIE NA 2 PORCIEbravčové mäso s tukom (napríklad krkovička) 3 ks cibuľa 1 ks paradajka 1 ks. l.khmeli-suneli 1 ČL suchej adžiky 0,5 ČL mletého koriandra 0,5 ČL mletého čierneho korenia 0,25 ČL soľ podľa chuti škorica fialová bazalka Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Mäso nakrájame na malé kúsky, zemiaky ošúpeme a nakrájame na plátky. Cibuľu nakrájame na pol krúžky a cesnak na pásiky. Nakrájajte paradajky na plátky, nakrájajte zeleninu. Zemiaky opečte do zlatista a preložte na papierovú utierku, aby ste odstránili prebytočný olej.

Krok 2

Na panvici rozohrejeme olej a pridáme mäso. Vyprážajte ho do zlatista. Potom pridáme k mäsu cibuľu a za stáleho miešania všetko spolu ďalej restujeme, kým cibuľa nezmäkne.

Krok 3

Do panvice pridajte zemiaky a cesnak, osoľte, pridajte korenie a premiešajte. Umiestnite paradajky a panvicu prikryte pokrievkou, aby paradajky pustili šťavu a mierne zmäkli, ale nezmenili sa na kašu.

Krok 4

Znova premiešajte, posypte bylinkami a ihneď podávajte! Jedlo sa zvyčajne podáva s paradajkovým šalátom… Dobrú chuť.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik