Nathalie2009 20. marca 2016 K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 1RúraPečenieVýchodná kuchyňaHlavný chodINGREDIENCIE NA 1 PORCIUparadajky – 6 ks ryža – 100 g šampiňóny – 100 g soľ, korenie, slnečnicový olej – podľa chuti kurkuma – 1 ČL mrkvy – 50 g Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Z paradajok odrežte vršky, ale nevyhadzujte ich. Lyžicou z nich opatrne vyberieme jadrovník. Výsledná paradajka. Vnútro formičiek osolíme.
Krok 2
Pripravte si plnku: ryžu uvarte, časť jadra paradajok nakrájajte nadrobno, šampiňóny nakrájajte a mrkvu nastrúhajte na jemnom strúhadle. Soľ, korenie, pridajte kurkumu. Všetko dôkladne premiešame.
Krok 3
Na dno nepriľnavej panvice nalejte rastlinný olej, vložte tam formičky na paradajky a naplňte ich náplňou. Prikryjeme pokrievkami z paradajok.
Krok 4
Zvyšné jadro paradajok vhoďte do panvice s rastlinným olejom. Tiež posypte naše paradajky rastlinným olejom na vrchu.
Krok 5
Pečieme, kým nie je hotové v predhriatej rúre asi 20 minút.
Krok 6
Vyberte hotové paradajky, mierne vychladnúť a jesť s potešením!
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Aby bolo jedlo pikantnejšie, môžete do plnky pridať chilli papričky, cibuľu a cesnak (to je pre skutočných znalcov orientálnej kuchyne)!