Orientálne paradajky

Nathalie2009 20. marca 2016 K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 1RúraPečenieVýchodná kuchyňaHlavný chodINGREDIENCIE NA 1 PORCIUparadajky – 6 ks ryža – 100 g šampiňóny – 100 g soľ, korenie, slnečnicový olej – podľa chuti kurkuma – 1 ČL mrkvy – 50 g Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Z paradajok odrežte vršky, ale nevyhadzujte ich. Lyžicou z nich opatrne vyberieme jadrovník. Výsledná paradajka. Vnútro formičiek osolíme.

Krok 2

Pripravte si plnku: ryžu uvarte, časť jadra paradajok nakrájajte nadrobno, šampiňóny nakrájajte a mrkvu nastrúhajte na jemnom strúhadle. Soľ, korenie, pridajte kurkumu. Všetko dôkladne premiešame.

Krok 3

Na dno nepriľnavej panvice nalejte rastlinný olej, vložte tam formičky na paradajky a naplňte ich náplňou. Prikryjeme pokrievkami z paradajok.

Krok 4

Zvyšné jadro paradajok vhoďte do panvice s rastlinným olejom. Tiež posypte naše paradajky rastlinným olejom na vrchu.

Krok 5

Pečieme, kým nie je hotové v predhriatej rúre asi 20 minút.

Krok 6

Vyberte hotové paradajky, mierne vychladnúť a jesť s potešením!

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Aby bolo jedlo pikantnejšie, môžete do plnky pridať chilli papričky, cibuľu a cesnak (to je pre skutočných znalcov orientálnej kuchyne)!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik