Paella s treskou a karfiolom

gastronóm 21. december 2016 K receptu Náročnosť: ľahko Kalórie: 1029,00 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 1 hodinaHlavný chodVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE200 g filé z tresky veľké paradajky olivový olej – 3 polievkové lyžice. l.300 g karfiolový cesnak – 3 strúčiky 1 lyžička. mletá paprika, soľ, biele korenie, guľatozrnné biele korenie, 100 g varenej bielej fazule, štipka šafranu Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Rybu nakrájajte na veľké kocky. Karfiol rozdelíme na ružičky. Fazuľu prepláchnite studenou vodou. Ošúpte a nasekajte 2 strúčiky cesnaku, zvyšný strúčik zľahka rozdrvte plochým nožom.

Krok 2

Paradajku ošúpeme zo šupky a semienok, dužinu nasekáme. Zahrejte 1 polievkovú lyžičku na panvici. l. oleja, pridáme neošúpaný strúčik cesnaku a dužinu z paradajok. Necháme prejsť varom, pridáme papriku, rýchlo premiešame.

Krok 3

Pridajte ryžu a 3 šálky studenej vody. Necháme zovrieť, pridáme šafran a soľ, varíme na miernom ohni, kým sa všetka voda nevstrebe.

Krok 4

Zvyšný olej rozohrejeme na samostatnej panvici, pridáme nasekaný cesnak, rybu, karfiol a fazuľu. Všetko spolu opekáme 3 minúty, dochutíme soľou a bielym korením. Vložíme na panvicu s uvarenou ryžou a premiešame. Zvýšte teplotu na vysokú, varte 1 minútu. Podávame posypané feniklom alebo kôprom.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik