gastronóm 27. októbra 2016 K receptu
Poponáhľajte sa a vychutnajte si chuť paradajkovej polievky, kým sú pravé zrelé mleté paradajky stále v predaji. Jeho bohatá chuť je ako stvorená na jesenný obed.
zložitosť: priemer Porcie: 4 varenie: 1 h 10 minPrvý chod: polievkaDetské menuRezne, fašírky, fašírkyINGREDIENCIE NA 4 PORCIE1 liter hovädzieho vývaru 500 g mletého hovädzieho mäsa 1 kg paradajok 2 sladké červené papriky 2 sladké zelené papriky 2 stredné cibule 2 strúčiky cesnaku malý zväzok petržlenovej vňate 1/2 šálky dlhozrnnej ryže 2 plátky bieleho chleba 1/2 ČL. sušená bazalka 1/4 lyžičky. sušené oregano olivový olej soľ čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Paradajky narežeme priečne a odložíme na 1 minútu. vo vriacej vode, potom opláchnite studenou vodou a odstráňte kožu. Paradajky nakrájame na malé kocky Papriky ošúpeme od semienok a blán, nakrájame na malé kocky. Nakrájajte cesnak.
Krok 2
Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Polovicu zmiešame s mletým mäsom, pridáme strúhanku, soľ, korenie a sušenú bazalku, premiešame. Mokrými rukami formujeme malé fašírky.
Krok 3
Vo veľkej panvici zohrejte 1 polievkovú lyžičku. l. olivový olej na strednom ohni, pridajte mäsové guľky a smažte do zlatista. Preneste na papierové utierky.
Krok 4
Ak v panvici zostalo veľa tuku, sceďte ho a nechajte si 1 polievkovú lyžičku. l. Pridajte zvyšnú cibuľu, cesnak, červenú a zelenú papriku a restujte 5 minút. Potom pridáme paradajky a oregano a dusíme 20 minút. Zalejeme horúcim vývarom a polievku privedieme do varu. Znížte teplotu a varte 10 minút.
Krok 5
Opláchnite ryžu, kým nebude voda číra a pridajte do polievky. Varte 5 minút, potom pridajte mäsové guľky a pokračujte vo varení ďalších 10 minút. Petržlenovú vňať nasekáme nadrobno a pridáme do panvice. Polievku odstavte z ohňa, prikryte a nechajte 5 minút odstáť.