Paradajková polievka s pyré, chobotnicou a chrumkavou ciabattou

Elena Chazová 19. októbra 2016 K receptu

Hlavnou podmienkou takejto polievky sú zrelé, jasne červené paradajky. Až do leta sú takéto paradajky vo väčšine krajín zriedkavé. Paradajky v pohári pomáhajú všetkým. Vyrábajú sa v Taliansku, pre celý svet a samotných Talianov. Nepestujú ani paradajky po celý rok.

zložitosť: ľahko Kalórie: 1313,48 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 25 min Použité: 48,13 g/100,71 g/57,44Prvý chod: polievkaINGREDIENCIE NA 2 PORCIEmini kalamáre 400 gtomata 400 g cesnak 4 strúčiky ciabatta 1 ks cibuľa 1-2 ks bazalka 2-3 listy zeler 100 g mrkva 1-2 ks 200 ml Tabuľka hm RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

V kanvici prevarte 450 ml vody. (toto sú asi 2 polievkové lyžice). Predhrejte rúru na 200 stupňov. Zahrejte panvicu s kvapkou rastlinného oleja. Cibuľu, zeler a mrkvu nakrájame na veľmi malé kocky. Smažte zeleninu na strednom ohni 5-7 minút, miešajte, kým nezmäkne. Presuňte z panvice do hrnca. Nalejte 450 ml. vriacej vode Paradajky nahrubo nasekáme. Pridajte paradajky. Natrhajte lístky bazalky. Varte na strednom ohni 5-7 minút. Soľ a korenie.

Krok 2

Medzitým si nasekáme cesnak veľmi jemne. Ciabattu nakrájame na plátky, pokvapkáme olivovým olejom a plátky potrieme cesnakom. Časť cesnaku si necháme na chobotnicu. Chlieb sušte v rúre do chrumkava 5-7 minút.

Krok 3

Osušte chobotnice obrúskom, aby ste odstránili prebytočnú vlhkosť. V tej istej panvici na vysokej teplote opekajte chobotnice 30 sekúnd na každej strane. Soľ, korenie, pridajte cesnak a smažte ďalších 20 sekúnd, nie viac. Odstráňte z tepla. Udržujte v teple. Hotovú polievku vyšľaháme ponorným mixérom do hladka. Pred podávaním pridajte teplé chobotnice. A podávame s ciabattou.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik