Rustam Tangirov 5. máj 2016 K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 30 min Pridať. čas: 30 minŠalátINGREDIENCIE NA 1 PORCIUhovädzie paradajky – 200 gavokáda – 50 g uvarených chápadiel chobotnice – 50 g bazalky – 5 g citrusovej omáčky – 30 g konzervovaných gartičok – 25 g tadžických olív – 7 g čerstvého grapefruitu – 340 ml čerstvej pomarančovej šťavy – 340 ml čerstvej citrónovej šťavy – 100 g mletý zázvor – 10 g oleja cesnak – 30 ml sójovej omáčky – 110 ml balzamikového octu – 40 ml tekutého cukru – 2 ml olivového oleja – 900 g soli – 3 g Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Na omáčku zmiešame čerstvé šťavy, mletý zázvor, olivový a cesnakový olej, sójovú omáčku, ocot, tekutý cukor a soľ.
Krok 2
Paradajky a avokádo ošúpeme a nakrájame na kocky (veľké paradajky). Paradajky a avokádo rozmixujeme, pridáme chápadlá chobotnice, artičoky a olivy.
Krok 3
Šalát ochutíme omáčkou, soľou a korením podľa chuti. Vložte do misky a ozdobte lístkami bazalky.