gastronóm 26. marca 2012 K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 6 varenie: 1 hodina 30 minútŠalátVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍčervená cibuľa – 1 ks malá štipľavá paprika – 1 ks biela kapusta – 0,5 stredná uhorka – 1 ks.Na tankovaniesoľ slnečnicový olej – 3 lyžice. l.mleté čierne korenie, krémový chren – 2 lyžičky.Na marináduSlnečnicový olej – 2 lyžice. l. stolový ocot – 1 polievková lyžica. l.cukor – 1 polievková lyžica. l. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Kapustu ošúpeme od vonkajších hrubých listov a opláchneme. Hlávkovú kapustu rozrežeme na 4 časti, stonku vykrojíme a listy nasekáme nadrobno. Kapustu posypeme trochou soli a zľahka potrieme rukami. Vložte do misky. Horúcu papriku nakrájajte na pol krúžky, odstráňte semená a pridajte do kapusty. Zmiešajte slnečnicový olej, ocot a cukor v malej nádobe.
Krok 2
Nalejte marinádu do kapusty, premiešajte a nechajte na teplom mieste 1 hodinu.
Krok 3
Zeler, uhorku a sladkú papriku umyjeme. Zeler a uhorku nakrájajte na tenké pásiky, papriku zbavte jadrovníka a dužinu nakrájajte na rovnaké pásiky. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na tenké polkruhy.
Krok 4
Marinádu z misky s kapustou opatrne scedíme. Pridajte pripravenú zeleninu, premiešajte. Porazte slnečnicový olej s chrenom a soľou. Šalát si oblečte. Pred podávaním posypte čerstvo mletým čiernym korením.