Irina 7. apríla 2012 K receptu
1. Cesto na profiteroles by nemalo byť veľmi husté a nie tekuté ako kyslá smotana. 2. Ak nemáte doma striekačku na pečivo, ako ja prvýkrát, tak použite 2 lyžičky.
zložitosť: priemer Porcie: 1 varenie: 30 minObčerstvenieVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIUsoľ – 1 štipka kôpru – 7 vetvičiek mlieka – 1 pohár vody – 0,4 pohára krevety – 200 g cesnaku – 1 strúčik čerstvé vajcia – 3 ks múky – 1 pohár syrovej omáčky – 1 balenie masla – 0,5 balenia krabie tyčinky – 1 balenie nakladaná uhorka – 2 ks. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Nalejte mlieko a vodu do hrnca. Keď je mlieko dobre zohriate, pridáme maslo. Keď mlieko vrie a maslo sa úplne rozpustí, pridáme múku a dôkladne premiešame. Cesto ochlaďte, po jednom pridajte vajcia. Plech na pečenie vymastíme olejom a pomocou cukrárskej striekačky ukladáme guľôčky (profiteroly). Na prípravu náplne jemne nakrájajte uhorky a krabie tyčinky. Zmiešajte všetky ingrediencie na náplň, pridajte nakrájaný cesnak a omáčku. Po 10 minútach profiteroly vyberte. Rozrežte na polovicu a naplňte výsledným šalátom (plnkou). Prikryjeme pokrievkou. Vrch ozdobíme vetvičkou kôpru.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Aby sa olej nespálil, používa sa voda. Cesto na profiteroles by nemalo byť husté a nie tekuté – ako kyslá smotana. Ak nemáte doma striekačku na pečivo, môžete použiť 2 lyžičky.