Yuna 26. novembra 2016 K receptu
Ryba v „bláznivej vode“ (z taliančiny – pesce in acqua pazza) je chutné, aromatické a farebné jedlo z talianskej kuchyne. „Crazy water“ je zeleninová omáčka vyrobená z paradajkovej šťavy.
zložitosť: ľahko Kalórie: 441,55 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 30 min Pridať. čas: 10 min Použité: 48,59 g/14,10 g/23,36PraženieDusenie, chradnutietalianska kuchyňaVečeraHlavný chodVegetariánstvoPárty, bufetINGREDIENCIE NA 2 PORCIEryba 1 ks paradajková šťava 1,5 ČL cherry paradajky 8-10 ks cibuľa 2 ks mrkva 1 ks cesnak 3 ks kapary 1 ČL suchého bieleho vína 50 ml tymiánu 1 zväzok korenia 5 ks bobkový list 1 ks. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Najprv si pripravíme „bláznivú vodu“. Na veľmi horúcej panvici opečte nahrubo nakrájanú mrkvu, cesnak, rozdrvený plochou stranou noža a cibuľu (nemusíte ich šúpať, len ich nezabudnite umyť!). Zalejeme paradajkovou šťavou, vínom, pridáme 2-3 vetvičky tymiánu. Priveďte do varu a varte 5 minút. na nízkej teplote. Pridajte soľ, cukor a korenie. Ochutnajte, malo by to byť chutné!
Krok 2
Rybu očistíme, umyjeme, dochutíme soľou a korením. Strúčik cesnaku nakrájame na tenké plátky. Na bokoch ryby urobíme malé zárezy, do ktorých vložíme plátok cesnaku. Vložte vetvičky tymiánu do brucha ryby.
Krok 3
Rybu vložte do „bláznivej vody“, okolo nej poukladajte cherry paradajky, pridajte kapary. Priveďte do varu, znížte teplotu na minimum a varte 20-30 minút pod pokrievkou, kým nebude ryba hotová.
Krok 4
Uložíme rybu, do omáčky pridáme strúhanku a varíme na požadovanú hustotu. Rybu polejeme omáčkou. Dobrú chuť!
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Môžete si vziať ostrieža, tresku, tilapiu alebo tresku. Mám severnú rybu z čeľade síh, nazývanú syr. Nemá špecifickú rybiu vôňu: vonia ako čerstvá uhorka, ako šunka) a je v nej veľmi málo kostí.