Montreal Canadiens 4. apríla 2012 K receptu Náročnosť: priemer Porcie: 1 varenie: 1 hodina 30 minútŠalátVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIUhliva ustricová – 300 vajec – 8 ks čerstvé uhorky – 2 ks konzervovaná kukurica – 100 g krevety – 1,5 kg biela ryža – 1 sklo olivová majonéza – 150 g mrkva – 1 ks cherry paradajky – 8 ks paradajka – 3 ks čierny javorový sirup – 50 ks gris – 1 sklo brusnice – 200 g Čínsky šalát – 1 ks petržlen – 3 vetvičky pomarančová paprika – 1 ks slnečnicový olej – 3 polievkové lyžice. l kôpor – 3 vetvičky karfiol – 100 g konzervovaný zelený hrášok – 100 g olivový olej – 3 lyžice. l. rozpustené maslo – 2 polievkové lyžice. l konzervované zelené olivy bez kôstok – 100 ks čiernych konzerv bez kôstok – 100 ks červená paprika – 1 ks. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Bielu a čiernu ryžu varte oddelene, kým sa neuvarí. Do každej ryže vložíme rovnaké množstvo orestovanej mrkvy a cibule a premiešame. Výslednú hmotu bielej ryže s mrkvou a cibuľou rozdeľte na 4 časti. Pridajte krevety do 1 časti bielej ryže, 1 polievková lyžica. l. majonéza, premiešame. Paradajky prekrojíme na dve polovice, vyberieme dužinu a tak. Pridajte krevety do 2 dielov bielej ryže a 1/2 dielu opečených húb na olivovom oleji. Červenú papriku nakrájame na dve polovice, zbavíme semienok a plníme. Do 3 dielov bielej ryže pridáme krevety a kukuricu. Cherry paradajky prekrojíme na dve polovice, zbavíme dužiny a tak. Do 4 dielov bielej ryže pridáme majonézu a premiešame. Poukladáme listy pekingského šalátu a poukladáme naň veľa ryže a uhladíme po povrchu. Navrch dáme vyprážaný karfiol na rozpustenom masle, krevety, konzervovaný zelený hrášok a bylinky. Na vrch poukladáme žĺtky natvrdo uvarených vajec. Opatrne ho zabalíme do rolády a dáme na 10 minút do chladničky. Potom nakrájame na rolky. Výslednú hmotu čiernej ryže s mrkvou a cibuľou rozdeľte na 3 časti. Do 1 dielu zmesi čiernej ryže pridáme krevety, rozpolené čierne olivy, nakrájané 2 vajcia. Uhorky nakrájajte na šírku 3 cm, opatrne odstráňte dužinu a veci. Pridajte krevety do 2 dielov čiernej ryže, 2 dielov vyprážaných húb a rozpolených zelených olív. Bielky uvarených vajec naplníme na polovice. Pridajte krevety, kukuricu, 1 polievkovú lyžičku na 3 diely čiernej ryžovej hmoty. l. majonéza, premiešame. Pomarančovú papriku prekrojíme na dve polovice, zbavíme semienok a plníme. Stlačte šťavu z brusníc. Koláč zalejeme 100 g vody, pridáme 50 g cukru a varíme 7 minút. Vychladíme, pretrieme cez sitko, pridáme vytlačenú brusnicovú šťavu. Jemne pridajte javorový sirup, jemne premiešajte. Výsledné mini šaláty nalejte bobuľovou penou.