Barb 28. apríla 2012 K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 30 minŠalátVegetariánstvo: PescetarianizmusVegetariánstvoRýchloINGREDIENCIE NA 1 PORCIUcesnak – 1 strúčik, stredne veľká uhorka – 1 ks sladká žltá alebo oranžová paprika – 1/2 ks aromatický slnečnicový olej – 3-4 lyžice. l. Čínska kapusta – 2-3 pláty Papriková omáčka (typ Tabasco) – 1/3 ČL krevety (malé alebo stredne veľké) – 150 – 200 kúskov petržlenu – podľa chuti rezance. tenká ryža (funcheza) – 100 g sójovej omáčky – 3 – 4 ČL čerstvo mletého korenia – podľa chuti Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Rozmrazte krevety (v prípade potreby ich ošúpte). Umyte zeleninu a zeleninu. Uhorku a papriku nakrájame na tenké prúžky. Nakrájajte listy čínskej kapusty a nakrájajte zeleninu. Cesnak nastrúhame na jemnom strúhadle alebo najemno nasekáme nožom. Vložte funchezu, krevety a všetky ostatné nasekané ingrediencie do šalátovej misy. Zahrejte panvicu a pridajte sezamové semienka, mierne ich osušte a potom pridajte do šalátovej misy. Šalát ochutíme sójovou omáčkou, aromatickým olejom a paprikovou omáčkou. Pridajte trochu čerstvo mletého korenia (alebo zmes niekoľkých paprík) pre chuť. Premiešame a necháme 10-15 minút postáť.