gastronóm 13. marca 2012 K receptu
Predtým bolo v jedálňach zvykom nazývať šaláty tohto typu „vitamíny“. A nemôžete tvrdiť, že v mladej čerstvej zelenine je obrovské množstvo vitamínu C. Ale predsa len je tento šalát oveľa chutnejší ako tie, na ktoré sme zvyknutí. A prečo všetky? Pretože dresing obsahuje sezamový olej!
zložitosť: ľahko Kalórie: 155,19 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 15 min Použité: 4,51 g/9,37 g/13,83ŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoRýchloINGREDIENCIE NA 4 PORCIEhlávka mladej kapusty – 1 ks mletá čierna paprika, čerstvá uhorka – 1 ks. l.sezamový olej – 2 lyžice. l. ryžový ocot – 1 polievková lyžica. l. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Uhorku a papriku umyjeme. Uhorku nakrájajte na prúžky, papriku na tenké polkruhy, po odstránení jadra.
Krok 2
Kapustu opláchneme, nakrájame na 4 časti a nadrobno nasekáme. Posypeme trochou soli a zľahka potrieme rukami. V miske zmiešame kapustu, uhorku a papriku.
Krok 3
Zmiešajte sójovú omáčku, ocot a sezamový olej. Šalát si oblečte. Pred podávaním dochutíme čiernym korením.