Šalát z uhorky, feniklu a údenej ricotty

elena_fabbrile 18. novembra 2011 K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 2 varenie: 15 minVečeraŠalátVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoDomáce mliečne výrobkyPiknikRomantická večeraINGREDIENCIE NA 2 PORCIEolivový olej (EVO) – 1 polievková lyžica. l stredne veľká uhorka – 1 ks údený syr ricotta – 80-100 g petržlen – podľa chuti soľ – podľa chuti citrón (šťava) – 1/2 ks korenie – podľa chuti mäta tymian – podľa chuti Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Uhorky ošúpeme, nakrájame na mandolínu, posolíme a necháme 20-25 minút odstáť v chladničke. Vypustenú šťavu sceďte. Spracovaný fenikel rozrežte na polovicu a nakrájajte na mandolínu, začínajúc od suda (vzniknú vám polovice). Posypeme citrónovou šťavou, zmiešame s uhorkou, pridáme nadrobno nakrájané čerstvé korenie, korenie, premiešame, zalejeme olivovým olejom. Navrch nasypeme kocky ricotty.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik