elena_fabbrile 18. novembra 2011 K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 2 varenie: 15 minVečeraŠalátVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoDomáce mliečne výrobkyPiknikRomantická večeraINGREDIENCIE NA 2 PORCIEolivový olej (EVO) – 1 polievková lyžica. l stredne veľká uhorka – 1 ks údený syr ricotta – 80-100 g petržlen – podľa chuti soľ – podľa chuti citrón (šťava) – 1/2 ks korenie – podľa chuti mäta tymian – podľa chuti Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Uhorky ošúpeme, nakrájame na mandolínu, posolíme a necháme 20-25 minút odstáť v chladničke. Vypustenú šťavu sceďte. Spracovaný fenikel rozrežte na polovicu a nakrájajte na mandolínu, začínajúc od suda (vzniknú vám polovice). Posypeme citrónovou šťavou, zmiešame s uhorkou, pridáme nadrobno nakrájané čerstvé korenie, korenie, premiešame, zalejeme olivovým olejom. Navrch nasypeme kocky ricotty.