Teplý zemiakový šalát so sleďom

gastronóm 1. mája 2012 K receptu

Na prípravu šalátu môžete použiť malé zemiaky, ak majú tenké šupky, dajú sa uvariť v šupke. Alebo nakrájajte natenko a rýchlo opečte na suchej panvici.

zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 40 minVečeraŠalátPárty, bufetnarodeninyNový rokRomantická večeraINGREDIENCIE NA 4 PORCIEzemiaky – 600 g nasekané čierne olivy – 1 polievková lyžica. l. varené vajcia – 2 ks sleď v kôprovej marináde – 4 ks uhorky – 8 polievkových lyžíc. l.soľ, mleté ​​čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Zemiaky zalejeme vriacou vodou. Panvicu prikryte pokrievkou, priveďte vodu do varu, potom znížte teplotu na minimum a varte 15-20 minút, kým sa úplne neuvarí. Potom sceďte vodu a zemiaky trochu roztlačte vidličkou, aby ste získali stredne veľké kúsky. Zemiaky necháme mierne vychladnúť.

Krok 2

Na dresing zmiešajte horčicu, majonézu a jogurt a premiešajte. Pridajte polovicu nakrájanej zelenej cibule a uhorky (zvyšok si nechajte na šalát). Kým sú zemiaky teplé, ochutíme ich omáčkou. Pridajte zvyšnú cibuľu a uhorku k zemiakom, nakrájajte vajcia a jemne premiešajte. Na vrch položte kúsky sleďa a nakrájané olivy, korenie. Podávajte teplé.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik