Anna Suhoveeva 27. apríla 2012 K receptu
Takéto porciované občerstvenie v malých staniciach bude vyzerať krásne na každom stole, najmä na bufetovom stole.
zložitosť: ľahko Porcie: 10 varenie: 15 minBlenderObčerstvenieVegetariánstvoPárty, bufetnarodeninyKarnevalNový rokVeľká nocRomantická večeraINGREDIENCIE NA 10 PORCIÍavokádo – 1 ks prírodný jogurt – 200 ml žerucha – šalát – 1 zväzok malá citrónová šťava – 1 polievková lyžica. l stredne veľká uhorka – 2 ks krevety zo studenej vody – 300 g soľ – korenie – podľa chuti syr Gorgonzola – 100 g Tabuľka váh a mier. RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Krevety rozmrazte, odstráňte hlavy a ošúpte.
Krok 2
Avokádo a uhorky ošúpeme, nakrájame, pokvapkáme citrónovou šťavou a rozmixujeme v mixéri. Pridajte trochu soli a korenia.
Krok 3
Gorgonzolu roztlačte vidličkou na jemnú strúhanku. Zmiešajte prírodný jogurt s 2/3 gorgonzoly a polovicou žeruchy.
Krok 4
Do servírovacích pohárov navrstvíme: avokádový a uhorkový krém, zmes jogurtu s gorgonzolou a krevetami. Krevety posypeme zvyšným syrom a ozdobíme žeruchou. Ihneď podávajte.