Alsou Muftakhova 25. septembra 2016 K receptu Náročnosť: priemer Porcie: 6 varenie: 25 min Pridať. čas: 35 minVýrobok z cesta: PečivoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍmúka 350 g masla (studeného) 200 g syra (typ chanak) 150 vajec 2 ks soľ 2 štipky baklažán (veľký – 1, stredný – 2) 1-2 ks paradajky (polovica) 1 ks 3 polievkové lyžice. l zmes talianskych bylín (ľubovoľné sušené bylinky podľa chuti) 2 štipky Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte cesto. Múku zmiešame so soľou, pridáme maslo nakrájané na kúsky, pomelieme na strúhanku. Pridajte strúhaný syr a premiešajte. Pridajte vajcia, vypracujte pomerne elastické cesto (ak je to potrebné, pridajte trochu múky, ale nenechajte sa uniesť). Odstráňte na 30 minút. v chladničke.
Krok 2
Pripravte baklažány. Nakrájame na kolieska s hrúbkou 0,5 cm. Plech potrieme olejom, poukladáme baklažány, posypeme soľou a pokvapkáme olejom. Pečieme pri 180° 15 minút. V pohode.
Krok 3
Cesto rozvaľkáme na kruh hrubý asi 0,5 cm.
Krok 4
Paradajky tiež nakrájajte na kolieska. Pór – na tenšie plátky. Na cesto položte baklažány, paradajky a cibuľu tak, aby sa navzájom prekrývali a ustúpili asi 5 cm od okraja. Zeleninu posypeme suchými bylinkami, osolíme a pokvapkáme olejom. Opatrne pritlačte okraje. Pečieme asi 25 minút. pri 180°.