Anastasia Sheveleva 4. augusta 2016 K receptu
– ¿Que tiene je gazpacho? – Paradajka, pepino, pimiento, cebolla, una puntita de ajo, aceit, sal, vinagre, pan duro y agua. El secreto está en mezclarlo bien. „Mujeres al borde de un ataque de nervios“ – Čo je v gazpacho? – Paradajky, uhorka, paprika, cibuľa, trochu cesnaku… Olej, soľ, ocot, krekry a voda. Tajomstvom je všetko dobre premiešať. „Ženy na pokraji nervového zrútenia.“ Nikto v kine neukázal lepšie ako Almodóvar, ako sa správne robí gazpacho. Za seba by som dodal, že najdôležitejšia v tejto polievke je čerstvá zelenina a poriadne paradajky: šťavnaté, ružové, výrazne voňajúce, s tenkou šupkou. V Španielsku existujú desiatky receptov na túto polievku. Niektorí pridávajú džemón, mäso, sójové klíčky, hrozno, mandle a rôzne bylinky. Niektorí ho dokonca podávajú horúci. Chuť gazpacho veľmi závisí od regiónu a miestnych produktov. Môj osobný favorit je andalúzsky.
zložitosť: ľahko Porcie: 6 varenie: 40 minPrvý chod: polievkaINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍparadajky 1 kguhorky 8 ks.paprika 2 ks.cesnak 4 ks.cibuľa 1 ks.feferónka červená 1 ks.bageta 1 ks.olivový olej 6 lyžíc. l.vínny ocot (biely) 2 polievkové lyžice. l.soľ 3 štipkyľad alebo voda 100 ml Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Paradajky ošúpeme. Najjednoduchší spôsob, ako to urobiť, je zaliať paradajky vriacou vodou.
Krok 2
Uhorky tiež ošúpeme, potom nakrájame 2 uhorky, 1 papriku, cibuľu a paradajky na veľké kocky.
Krok 3
Osolíme, rozdrvíme 3 strúčiky cesnaku v mažiari, pridáme polovicu bochníka nalámaného na kúsky, zalejeme 3 polievkovými lyžicami. olivový olej. Necháme uvariť.
Krok 4
Chlieb s korením, nakrájanou zeleninou, červenou paprikou vhoďte do mixéra (ak máte stacionárny), pridajte zvyšný olivový olej a ocot. Všetko dobre premiešame. Ak máte ponorný mixér, tak budeme mixovať v hrnci, pričom steny hrnca najskôr potrieme strúčikom cesnaku.
Krok 5
Ak je polievka hustá, zrieďte ju studenou vodou alebo pridajte ľad.
Krok 6
Keďže sa ku gazpachu zvyčajne podávajú doplnkové ingrediencie samostatne (nadrobno nakrájané uhorky, paprika, krutóny…), radím vám, aby ste si pred podávaním gazpacho pripravovali prísady po častiach. Zvyšných 6 uhoriek podľa toho nadrobno nakrájajte na 6 porcií (po ošúpaní), 1 papriku a zo zvyšnej polovice bochníka vysušte krekry v rúre.
Krok 7
Pred podávaním musí byť gazpacho v chladničke najmenej 1 hodinu (najlepšie 8 hodín).
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Vo veľmi horúcom dni môžete dať na tanier ľad a naliať naň olivový olej.