Cestoviny so šošovicou a paradajkami

Alevtina Semenová 29. januára 2016 K receptu Náročnosť: priemer Porcie: 4 varenie: 40 min Pridať. čas: 10 minVečeraHlavný chodINGREDIENCIE NA 4 PORCIEcestoviny (fusilli) – 50 gšošovica – 50 gparadajky – 2 ks.cibuľa – 1 ks.cesnak – 1 strúčikolivový olej – 3-4 lyžice. l.rasca – štipkakurkuma – štipkamletý koriander – štipkazmes papriky – podľa chutisoľ – podľa chuti Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Šošovicu prepláchnite, vložte do hrnca, pridajte vodu a varte do mäkka (15 minút). Uvarenú šošovicu scedíme v cedníku. Cibuľu nakrájajte na pol krúžky a opečte na 1 polievkovú lyžičku. l. olivový olej, kým nebude hotový. Odstráňte opečenú cibuľu z panvice. Cesnak ošúpeme a nasekáme nadrobno. Paradajky nakrájame na kúsky.

Krok 2

Zvyšný olivový olej rozohrejeme na panvici, pridáme cesnak, kurkumu, potom paradajky, soľ a korenie, na miernom ohni dusíme 10-15 minút. Do panvice k duseným paradajkám pridáme uvarenú šošovicu, štipku koriandra a premiešame.

Krok 3

Fusilli uvarte v osolenej vode do mäkka (7-8 minút). Scedíme v cedníku. Fusilli položte na tanier, na ne šošovicu a paradajky, posypte rascou. Ozdobte zeleňou.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik