Čokoládová pena s marshmallows a marmeládou
gastronóm 24. januára 2024 K receptu
Peny sú obojstranne výhodnou možnosťou pre slávnostný dezertný stôl. Táto pena sa pripravuje veľmi rýchlo, ale čokoláda do nej musí byť kvalitná, s vysokým obsahom kakaa.
zložitosť: ľahko Porcie: 6 varenie: 15 min Pridať. čas: 3 hodinyChladenieDezertVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoDetské menuPárty, bufetnarodeninyDovolenka detíNový rokVianoceINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ400 g horkej čokolády (70–80 % kakaa) 350 ml smotany 30–38 % tuku 100 g malých marshmallow 150 g plátkov pomaranča marmeláda čerstvé bobule na servírovanie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Marmeládu nakrájame na malé štvorčeky. Ak sú marshmallows veľké (viac ako 1,5 cm), nakrájajte ich na 2-4 kusy.
Krok 2
Čokoládu nasekajte najemno pílkou a vložte do žiaruvzdornej misy. Smotanu privedieme do varu, zalejeme čokoládou a necháme roztopiť. Miešajte, kým nebude hladké a vychladnuté, 10 minút.
Krok 3
Do čokoládovej zmesi pridajte marshmallows a marmeládu. Vložte do pohárov, prikryte fóliou a nechajte 3-24 hodín chladiť. Pred podávaním ozdobte bobuľami.