Kaverinan 30. augusta 2016 K receptu
Tento rok je prvým rokom v našom živote spolu so zeleninovou záhradkou, prípravou jedla a domom na dedine. Boli sme veľmi inšpirovaní! Sami zbierame huby, poznáme miesta, a tak veľa zbierame huby. Naše jedlo je úžasná kombinácia jemnej a ľahkej cukety s mäsovou maslovou tekvicou v paradajkovej omáčke.
zložitosť: priemer Porcie: 10 varenie: 30 h Pridať. čas: 30 hruská kuchyňaVečeraVečeraPrázdnePárty, bufetNový rokVianoceINGREDIENCIE NA 10 PORCIÍcuketa 1 kghríb varený 1 kgsoľ 1 polievková lyžica. l.ocot 2 lyžice. l.korenie 1 zväzokparadajková šťava 2 l Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Cuketu varte v paradajkovej šťave na strednom ohni 20-30 minút. Zvlášť uvaríme maslo v osolenej vode.
Krok 2
V tomto čase poháre pasterizujeme. Umyjem ich, zalejem vriacou vodou zvnútra aj zvonka a úplne naplním vrchnáky.
Krok 3
Najprv dám cuketu so šťavou, potom navrch dám maslo a opäť na vrch pridám paradajkovú šťavu. Pevne priskrutkujem vrchnáky. Poháre postavte na teplé miesto pod prikrývku hore dnom, kým úplne nevychladnú. Dal som to na noc. Potom podpíšem pohár (cuketa s maslovou tekvicou. 25.08.16) a do pivnice až do zimy. Dobrú chuť!
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Maslo uvaríme vo vlastnej šťave v hrnci s hrubým dnom.
UŽITOČNÉ RADY
Pri varení vložte korenie do gázového vrecka a potom ich vyberte.