Cuketa s maslovou tekvicou, konzerva

Kaverinan 30. augusta 2016 K receptu

Tento rok je prvým rokom v našom živote spolu so zeleninovou záhradkou, prípravou jedla a domom na dedine. Boli sme veľmi inšpirovaní! Sami zbierame huby, poznáme miesta, a tak veľa zbierame huby. Naše jedlo je úžasná kombinácia jemnej a ľahkej cukety s mäsovou maslovou tekvicou v paradajkovej omáčke.

zložitosť: priemer Porcie: 10 varenie: 30 h Pridať. čas: 30 hruská kuchyňaVečeraVečeraPrázdnePárty, bufetNový rokVianoceINGREDIENCIE NA 10 PORCIÍcuketa 1 kghríb varený 1 kgsoľ 1 polievková lyžica. l.ocot 2 lyžice. l.korenie 1 zväzokparadajková šťava 2 l Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Cuketu varte v paradajkovej šťave na strednom ohni 20-30 minút. Zvlášť uvaríme maslo v osolenej vode.

Krok 2

V tomto čase poháre pasterizujeme. Umyjem ich, zalejem vriacou vodou zvnútra aj zvonka a úplne naplním vrchnáky.

Krok 3

Najprv dám cuketu so šťavou, potom navrch dám maslo a opäť na vrch pridám paradajkovú šťavu. Pevne priskrutkujem vrchnáky. Poháre postavte na teplé miesto pod prikrývku hore dnom, kým úplne nevychladnú. Dal som to na noc. Potom podpíšem pohár (cuketa s maslovou tekvicou. 25.08.16) a do pivnice až do zimy. Dobrú chuť!

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Maslo uvaríme vo vlastnej šťave v hrnci s hrubým dnom.

UŽITOČNÉ RADY

Pri varení vložte korenie do gázového vrecka a potom ich vyberte.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik