Fusilli šalát s krevetami

gastronóm 10. august 2016 K receptu

Klasika americkej kuchyne – studené cestovinové šaláty – sú dobré v každom ročnom období. Ak chcete, môžete do tohto šalátu pridať ďalšiu čerstvú zeleninu a nejaké bylinky.

zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 40 minVarenieVečeraVečeraŠalátVegetariánstvo: PescetarianizmusVegetariánstvoRýchloINGREDIENCIE NA 4 PORCIE300 g fusilli 400 g lúpaných kreviet 1 veľká sladká žltá paprika 200 g cherry paradajok malá hrsť čiernych olív 100 g čerstvého špenátu alebo iného zeleného šalátu 3 polievkové lyžice. l. domáce alebo pripravené pesto-olivový olej, soľ, čerstvo mleté ​​čierne korenie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Fusilli uvaríme vo veľkom množstve osolenej vriacej vody podľa návodu na obale. Scedíme v cedníku, pokvapkáme olejom, premiešame a necháme vychladnúť.

Krok 2

Ak sú krevety surové, rýchlo ich opečte na troche oleja do ružova, 2 minúty a vychladnite. Uvarené mrazené krevety zalejeme vriacou vodou, necháme 3-4 minúty postáť, scedíme v cedníku a osušíme.

Krok 3

Zo sladkej papriky odstráňte stonku, semená a blany. Dužinu nakrájajte na malé kocky. Cherry paradajky nakrájajte na štvrtiny alebo polovice, v závislosti od pôvodnej veľkosti.

Krok 4

Ak majú olivy kôstky, rozdrvte ovocie nožom a odstráňte kôstky. Olivy a čierne olivy prekrojíme pozdĺžne na polovicu. Ak má špenát tvrdé stonky, odstráňte ich. Veľké listy roztrhajte rukami, malé nechajte tak, ako sú.

Krok 5

Zmiešajte pesto s 2-3 polievkovými lyžicami. l. olejov Zmiešajte všetky ingrediencie šalátu. Dochutíme soľou a korením podľa chuti, necháme chvíľu postáť a podávame.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik