Marína 18. august 2016 K receptu
Classic Buyurdi sa zvyčajne pripravuje s paradajkami, paprikou a syrom Feta. Je lepšie ho pripravovať v porciovaných formách a podávať s lahodným čerstvo upečeným chlebom. Do tohto receptu sa pridávajú aj huby. Výsledkom je veľmi sýte jedlo, ktoré možno podávať nielen ako predjedlo, ale aj ako hlavné jedlo a ako prílohu.
zložitosť: priemer Porcie: 4 varenie: 35 min Pridať. čas: 10 minPečeniegrécka kuchyňaObčerstvenieHlavný chodINGREDIENCIE NA 4 PORCIEparadajky 2 ks.cibuľa 1 ks.šampiňóny 6 ks.Syr feta alebo syr feta 300 gbalzamikový ocot 1 polievková lyžica. l.olivový olej 2 lyžice. l.med 1 lyžička.soľ, korenie, muškátový oriešok Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Cesnak, paradajky a šampiňóny nakrájame na tenké plátky a cibuľu na tenké polkolieska.
Krok 2
Do formy vložte syr Feta (môžete použiť nesolený syr). Na syr poukladáme cesnak, cibuľu, paradajky a šampiňóny. Ďalej prelejeme vopred pripravenou omáčkou z olivového oleja, balzamikového octu, medu, korenia a muškátového orieška.
Krok 3
Predhrejte rúru na 200 stupňov a pečte 20-25 minút. Prvých 10 min. pečieme, prikryté alobalom a potom bez alobalu.
Krok 4
Podávajte teplé. Dobrú chuť!