Hruškový džem s muškátovým vínom v pomalom hrnci

Hruškový džem s muškátovým vínom v pomalom hrnci

gastronóm 10. august 2013 K receptu

zložitosť: ľahko Porcie: 2 varenie: 1 hodinaPrázdneINGREDIENCIE NA 2 PORCIE2 kg hrušiek300 ml muškátového vína700 g cukru3 púčiky klinčekov0,5 lyžičky. mletá škorica Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte pomalý hrniec a prísady.

Krok 2

Hrušky umyte, nakrájajte na 4 časti a odstráňte jadro. Hrušky nakrájame na malé kúsky.

Krok 3

Zapnite režim „Multi-cook“, nastavte teplotu na 130°C, vložte hrušky do misky, zalejte vínom, pridajte klinčeky a varte 15 minút.

Krok 4

Hrušky pretrieme cez sitko, vrátime do misy spolu s vývarom, pridáme cukor a škoricu. Varte 20 minút v rovnakom režime.

Krok 5

Hruškový džem s muškátovým vínom je pripravený. Necháme mierne vychladnúť a nalejeme do čistých pohárov. Zatvorte a uložte.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik