Hruškový džem s muškátovým vínom v pomalom hrnci
gastronóm 10. august 2013 K receptu
zložitosť: ľahko Porcie: 2 varenie: 1 hodinaPrázdneINGREDIENCIE NA 2 PORCIE2 kg hrušiek300 ml muškátového vína700 g cukru3 púčiky klinčekov0,5 lyžičky. mletá škorica Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte pomalý hrniec a prísady.
Krok 2
Hrušky umyte, nakrájajte na 4 časti a odstráňte jadro. Hrušky nakrájame na malé kúsky.
Krok 3
Zapnite režim „Multi-cook“, nastavte teplotu na 130°C, vložte hrušky do misky, zalejte vínom, pridajte klinčeky a varte 15 minút.
Krok 4
Hrušky pretrieme cez sitko, vrátime do misy spolu s vývarom, pridáme cukor a škoricu. Varte 20 minút v rovnakom režime.
Krok 5
Hruškový džem s muškátovým vínom je pripravený. Necháme mierne vychladnúť a nalejeme do čistých pohárov. Zatvorte a uložte.