gastronóm 14. júna 2012 K receptu Náročnosť: ľahko Kalórie: 326,99 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 40 min Použité: 9,91 g/20,01 g/27,47Americká kuchyňaŠalátVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEnové zemiaky – 1 kgslanina – 100 gsoľčerstvo mleté čierne koreniejablčný ocot alebo uhorková marináda – 1 polievková lyžica. l.horčica so semenami – 1 polievková lyžica. l.nakladané uhorky – 4-5 ks.rastlinný olej – 3 lyžice. l.veľká biela sladká cibuľa – 1 ks. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Zemiaky umyte kefou, celé zemiaky vložte do hrnca s osolenou vriacou vodou, priveďte do varu a varte do mäkka 25-30 minút.
Krok 2
Medzitým si nakrájajte slaninu na tenké prúžky a opečte na suchej, predhriatej panvici na strednom ohni, kým sa tuk neroztopí a samotná slanina nebude chrumkavá. Upečenú slaninu položíme na papierové utierky, čím si ušetríme tuk.
Krok 3
Ošúpanú cibuľu nakrájame na veľmi tenké štvrť krúžky. Uhorky nakrájame na tenké kolieska. Na teplú panvicu s tukom nalejte rastlinný olej a ocot. Pridajte horčicu, soľ a korenie, premiešajte. Z hotových zemiakov scedíme vodu, mierne ich ochladíme, nakrájame (opatrne, aby sme sa nepripálili) a dáme do misy. Horúce zemiaky pokvapkáme dresingom a necháme vychladnúť. Zemiaky premiešame s cibuľou, uhorkami a nastrúhanou slaninou a podávame.