Kotlety so syrom, ktoré máte radi a o ktorých ste nevedeli

Kotlety so syrom, ktoré máte radi a o ktorých ste nevedeli

Kotlety so syrom, ktoré máte radi a o ktorých ste nevedeli

Oľga Syutkina 27. februára 2024

Kotlet maréchal, kotleta de volley, cordon bleu, kotleta Kiev a nakoniec kotleta Pozharskaya nejako sa všetky tieto jedlá vysokej kuchyne točia okolo jednej myšlienky pripravte si lahodný rezeň s veľmi šťavnatou náplňou z masla, syra, húb, šunky alebo byliniek pod chrumkavou kôrkou. Môže to byť kotleta z kuracieho, morčacieho, teľacieho mäsa alebo rýb. A generál princíp prípravy, ktorý sa často stáva pri varení. Stále však odporúčame pridať k tomu fantáziu a dobrý vkus.

Kotlety so syrom, ktoré máte radi a o ktorých ste nevedeli

Obsah:

  • Nakrájané rezne so syrom
  • Kuracie rezne so syrom
  • Krabie tyčinky rezne so syrom
  • Zemiakové rezne so syrom vo vnútri
  • Kotlety s hubami a syrom
  • Kuracie rezne so syrom
  • Morčacie rezne so syrom
  • Kuracie Kyjev so syrom
  • Rybie kotlety so syrom

Nakrájané rezne so syrom

Horúci rezeň s kúskom syra Čo je na tom zlé, ak sa pripravuje v státisícoch zariadení po celom svete? Jednoduchý nakrájaný rezeň so syrom lahodná chrumkavá kôrka zvonku a mazľavý horúci syr vo vnútri. Aj toto má svoje tajomstvo v závislosti od odrody sa syr po roztopení stáva jemným a krémovým, kyslým a aromatickým (ak je odležaný), voňavým a zvláštnym (ak ide o modrý syr).

Mleté mäso môže byť čokoľvek: hovädzie, kuracie, morčacie.

Princíp prípravy mletého mäsa je štandardný: pomelieme na mäsovom mlynčeku spolu s cibuľou, zatuchnutou bielou žemľou namočenou vo vode, pridáme obľúbené korenie vhodné pre daný druh mäsa. Pri výbere korenia však treba zvážiť, aký druh syra použijete. Napríklad, ak ide o plátok rokfortu, jeho chuť stačí na to, aby nasekaný rezeň okamžite premenil na status vysokej gastronómie bez akýchkoľvek ďalších prísad.

Kotleta sa môže vyprážať na panvici alebo piecť v rúre. Hlavné dosiahnite výsledok: chrumkavé pečivo a syr, ktorý sa roztečie, len čo ostrý nôž dosiahne stred rezňa. Samozrejme, jedlo by sa malo podávať horúce, ešte horúce, skôr ako syr stuhne. Mrazený syr v kotlete je to strata chuti, ktorá sa nedá získať späť.

V tej či onej podobe sú kotlety so syrom prítomné v mnohých kuchyniach sveta a každý národ ich považuje výlučne za svoj nález a dedičstvo.

Líšia sa nielen suroviny, ale aj prílohy. Ak si v Taliansku objednáte kotletu v reštaurácii, nedostanete k nej prílohu: jedlo sa považuje za úplne nezávislé. V Portugalsku sa kotleta podáva striktne so špagetami a v Nemecku s opečenými zemiakmi.

Kuracie rezne so syrom

Kuracie rezne so syrom najbežnejšia kombinácia. Chcete sa len „hrať“ s kuracím mäsom, prísť s niečím novým, čím prekvapíte svoju rodinu alebo hostí. Len smažiť kura? Je to príliš primitívne pre ženu v domácnosti, ktorá miluje sofistikovanosť v kuchyni. Ďalšou vecou je vynaložiť trochu úsilia a predstavivosti a podávať jedlo, ktoré sa môže stať majstrovským dielom, a hosteska dostane pochvalu a uznanie. V skutočnosti to nie je veľmi ťažké. A mimochodom, skvelý nápad na pochúťku, keď sa chystajú prísť hostia.

Vždy odporúčam robiť mleté ​​kuracie rezne z pŕs a stehna týmto spôsobom môžete získať maximálnu chuť. Vezmite jedno celé kuracie filé alebo už nakrájané na kúsky: 1 celé prsia a 4 stehná. Jedno kura, samozrejme, nemá 4 stehná, ale nezabudnite, že kura má aj paličky.

Tento recept by som nazvala klasické kuracie rezne so syrom.

Obklad na vyprážanie kuracích rezňov je najlepšie pripraviť sami. Rozmixujte domáce krekry alebo nesladené kukuričné ​​lupienky pomocou mixéra.

Je lepšie vyprážať kotlety na rozpustenom masle. Je oveľa chutnejšia a aromatickejšia ako ktorákoľvek rastlinná.

Kuracie rezne so syrom
Kuracie rezne so syrom

Na prípravu kuracích rezňov so syrom:

  • 1 celé prsia
  • 4 boky
  • 1 malá cibuľa
  • 150 g polotvrdého syra
  • 1 vajce
  • soľ, čierne korenie
  • štipka sušenej bazalky
  • 200 g domácej bielej strúhanky (na mleté ​​mäso a na obaľovanie)
  • ghee na vyprážanie rezňov
  1. Kuracie mäso nakrájame na kocky 2x2x2 cm. Prechádzajte mletým kuracím mäsom a cibuľou. Poradenstvo: Ak je to žiaduce, cibuľa môže byť predpražená na masle.
  2. Zmiešame mleté ​​mäso, vajce, asi 70 g strúhanky, osolíme a okoreníme. Mleté mäso na kuracie rezne so syrom je potrebné trochu poraziť. Je to potrebné, aby sa kotlety pri vyprážaní nerozpadli a dobre držali tvarohovú náplň.
  3. Syr nakrájajte na plátky hrubé približne 0,75–1 cm tak, aby sa zmestil do rezňa. Po vyprážaní sa syr roztopí a vytečie do hladkej, viskóznej hmoty.
  4. Mokrými rukami vytvorte koláč z mletého mäsa, do stredu položte plátok syra a okraje pritlačte ako na koláče.
  5. Zvyšnú strúhanku nasypeme na tanier a vytvarované rezne opatrne obalíme v posýpke. Pečivo by malo pokrývať kotletu tesne a rovnomerne. aby ste získali lahodnú chrumkavú kôrku.
  6. Rozpálime panvicu s rozpusteným maslom a rezne opečieme z oboch strán do zlatista. asi 5 minút z každej strany. Tip: Aby bola kôrka hladká a chrumkavá, olej na vyprážanie by mal mať asi 1/3 hrúbky rezňa.

Krabie tyčinky rezne so syrom

Najneobvyklejšie a najpikantnejšie jedlo Ide o rezne so syrom, do ktorých namiesto mletého mäsa používam mleté ​​krabie tyčinky. Ako vidíte, hodia sa nielen do našich obľúbených šalátov, z krabích tyčiniek sa dá pripraviť veľa teplých jedál. A tieto kotlety dokonalý príklad toho. V recepte je malý trik: plátok syra nie je umiestnený ako náplň, ale strúhaný na strúhadle (hrubé alebo jemné). Syr roztavený pri tepelnej úprave hrá úlohu upevňovacej prísady a kotleta z krabích tyčiniek so syrom sa nerozpadne. A k chuti krabích tyčiniek sa, samozrejme, hodí aj syr.

Krabie tyčinky rezne so syrom
Krabie tyčinky rezne so syrom

Na prípravu rezňov z krabích tyčiniek so syrom:

  • 200 g krabových tyčiniek
  • 1 vajce
  • 50 g pšeničnej múky
  • 200 g polotvrdého syra
  • 50 g kyslej smotany alebo majonézy
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ, mleté ​​čierne korenie
  • strúhanka z bieleho chleba alebo sezamové semienka
  • ghee alebo rastlinný olej na vyprážanie kotletiek
  1. Odstráňte obalovú fóliu z krabích tyčiniek a nastrúhajte ich na hrubom strúhadle. Poradenstvo: Namiesto krabích tyčiniek môžete použiť krabie mäso bude to ešte chutnejšie.
  2. Syr nastrúhame na jemnom alebo hrubom strúhadle. Cesnak prelisujeme cez lis alebo nastrúhame na jemnom strúhadle. Ak nechcete, nemusíte do rezňov pridávať cesnak.
  3. Zmiešame nastrúhané tyčinky a syr. Pridajte vajce, kyslú smotanu a pšeničnú múku. Soľ a korenie. Mleté mäso dôkladne premiešajte, až kým nebude hladké.
  4. Vytvarujte do okrúhlych alebo oválnych placiek. Obalte v strúhanke z bieleho chleba alebo sezamových semienkach.
  5. Pripravené rezne z krabích tyčiniek so syrom opečieme na rozpálenom oleji do zlatista. Kotlety podávajte s ľubovoľnou prílohou.

Zemiakové rezne so syrom vo vnútri

Zemiakové rezne nie zemiakové placky, ale rezne zo zemiakovej kaše chutné samy o sebe. Roztopené syrové drobky im dodajú extra jemnosť a pikantnosť. Zemiakové rezne v kombinácii s chrumkavou kôrkou nikto nemôže odolať takémuto pokušeniu, je jednoducho nemožné odtrhnúť sa od nich.

Toto je sebestačné jedlo pre zemiakové kotlety. Keby len zeleninový šalát. Táto výdatná, no ľahká večera uspokojí aj tých najnáročnejších gurmánov. Syr je možné použiť mäkký alebo polotvrdý. Podľa mňa ideálna možnosť Toto je Suluguni. Dobre sa topí, pri varení sa naťahuje a je stredne slaný. Mozzarella je tiež celkom vhodná. Aby ste nepokazili chuť kotletiek vyrobených zo zemiakovej kaše so syrom, musíte tiež opatrne pristupovať k chlebu. Domáca biela strúhanka je najlepšou možnosťou na pečenie. Tieto kotlety majú do náplne pridané trochu syra. To im dodá ešte viac chrumkavosti a pikantnosti.

Zemiakové rezne so syrom vo vnútri
Zemiakové rezne so syrom vo vnútri

Na prípravu zemiakových rezňov so syrom vo vnútri:

  • 2 veľké zemiaky (450 – 500 g)
  • 150 g strúhaného syra
  • 1/2 lyžičky. soľ
  • 10 g nasekanej petržlenovej vňate
  • 10 g nakrájanej zelenej cibule
  • 100 g bieleho chleba
  • ghee alebo rastlinný olej na vyprážanie
  1. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kolieska s hrúbkou 2 cm takto sa všetky zemiaky uvaria naraz. Zemiaky vložte do studenej vody, priveďte do varu, znížte teplotu a varte do mäkka 20–25 minút. Po prevarení pridajte soľ. Tip: na zemiakové rezne so syrom vo vnútri môžete uvariť zemiaky v plášti. Za horúca ošúpeme a roztlačíme. Alebo môžete použiť zemiaky, ktoré vám ostali z prílohy.
  2. Keď sú zemiaky hotové, vodu scedíme, panvicu s uvarenými zemiakmi vrátime na oheň a zemiaky sušíme, kým sa neodparí všetka tekutina.
  3. Zelenú cibuľku a petržlenovú vňať nakrájame nadrobno. Syr nastrúhame. Vložte zemiaky do misky a roztlačte, kým nebudú hladké. Pridajte nakrájanú cibuľu a petržlenovú vňať, 100 g syra z celkovej hmotnosti. Pridajte soľ a dôkladne premiešajte.
  4. Zvyšný syr zmiešame s plnkou. Vytvarujte do okrúhlych alebo oválnych placiek a zemiakové placičky vo vnútri pevne potiahnite syrom.
  5. Rozohrejte panvicu s olejom a rezne opečte z oboch strán na strednom ohni do zlatista, 3-4 minúty z každej strany.

Tip: Ak chcete, môžete do zemiakových rezňov spolu so syrom pridať nasekaný koriandr, mletú čiernu a červenú papriku a iné obľúbené korenie.

Kotlety s hubami a syrom

Mleté kuracie mäso, šampiňóny, syr tieto jednoduché ingrediencie dokážu vytvoriť krásnu melódiu chuti. Možno ste už varili kura dusené na smotane so šampiňónmi a viete, aké je chutné. A ak hotový posypete syrom, bude ešte chutnejší a aromatickejší. Čo keď spolu pomeliete kuracie mäso a huby cez mlynček na mäso? Nastrúhať syr do mletého mäsa alebo zrolovať spolu s filetom a šampiňónmi? Dve svetlé a chutné prísady, ako sú huby (môžete použiť šampiňóny alebo akékoľvek iné huby) a syr, posunú kuracie filety na úplne novú úroveň chuti. Na mleté ​​mäso na rezne s hubami a syrom budete potrebovať 500 g kuracieho filé, 100 g polotvrdého syra, 100 g šampiňónov, 1 vajce, biele pečivo. Všetko ostatné je ako obvykle: chlieb z bieleho chleba alebo nesladené kukuričné ​​vločky. Vyprážame na rozohriatom ghí. Nebude to také chutné, ako by ste chceli, ak bude na rastlinnej báze.

Kotlety s hubami a syrom
Kotlety s hubami a syrom

Kuracie rezne so syrom

Kotlety z jedného prsníka sú často jednoduché a suché. Dá sa to opraviť? Určite! Skúste k mletým kuracím prsiam pridať popraženú cibuľu a polotvrdý syr nastrúhaný na hrubom strúhadle. A samozrejme všetko zabaľte do domáceho krutónu: šťavnatosť vo vnútri a chrumkavosť zvonku sú zaručené! Prirodzene, prsné kotlety so syrom by sa mali jesť horúce, čerstvé z panvice. Obloha: zemiaková kaša, pečená zelenina, ryža, pohánka, cestoviny bude to chutné!

Mimochodom, viete, ako inak môžete pripraviť chrumkavé pečivo? Biely chlieb rozmixujte v mixéri s čepeľami (nie ponorným). Vznikne vám omrvinka. V rovnomernej vrstve rozotrieme na plech a vložíme do predhriatej rúry na 160 st °C rúra. Vyprážame do zlatista….

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik