Kráľovský egrešový džem v pomalom hrnci

Kráľovský egrešový džem v pomalom hrnci

gastronóm 10. august 2013 K receptu

zložitosť: priemer Porcie: 1 varenie: 2 hodiny 30 minútVareniePrázdneINGREDIENCIE NA 1 PORCIU1 kg veľkých egrešov1 kg cukru100 g čerešňových listov50 ml vodky1 lyžička. kyselina citrónová0,5 lyžičky. vanilkový cukor Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte pomalý hrniec a prísady.

Krok 2

Egreše umyjeme, konce odrežeme. Vložte egreše do veľkej misy, zakryte ľadovou vodou a umiestnite na chladné miesto na 5-6 hodín, potom vodu sceďte.

Krok 3

Zapnite režim „Multi-cook“, nastavte teplotu na 160 °C. Čerešňové listy umyte, vložte do misky multivarkára, nalejte do 1 litra vody, pridajte kyselinu citrónovú a priveďte do varu. Varte 5 minút. Vývar precedíme a vrátime do misy.

Krok 4

Pridajte cukor do vývaru, priveďte do varu, nalejte vodku a vanilkový cukor, premiešajte. Egreše zalejeme vriacim sirupom a necháme 15 minút lúhovať.

Krok 5

Vráťte bobule so sirupom do misky multivarky, priveďte do varu a varte 10 minút. v rovnakom režime. Vriaci džem nalejte do sterilizovaných pohárov a pevne uzavrite.

Krok 6

Kráľovský egrešový džem v pomalom hrnci je pripravený. Vriaci džem nalejte do sterilizovaných pohárov a pevne uzavrite.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik