Kráľovský egrešový džem v pomalom hrnci
gastronóm 10. august 2013 K receptu
zložitosť: priemer Porcie: 1 varenie: 2 hodiny 30 minútVareniePrázdneINGREDIENCIE NA 1 PORCIU1 kg veľkých egrešov1 kg cukru100 g čerešňových listov50 ml vodky1 lyžička. kyselina citrónová0,5 lyžičky. vanilkový cukor Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte pomalý hrniec a prísady.
Krok 2
Egreše umyjeme, konce odrežeme. Vložte egreše do veľkej misy, zakryte ľadovou vodou a umiestnite na chladné miesto na 5-6 hodín, potom vodu sceďte.
Krok 3
Zapnite režim „Multi-cook“, nastavte teplotu na 160 °C. Čerešňové listy umyte, vložte do misky multivarkára, nalejte do 1 litra vody, pridajte kyselinu citrónovú a priveďte do varu. Varte 5 minút. Vývar precedíme a vrátime do misy.
Krok 4
Pridajte cukor do vývaru, priveďte do varu, nalejte vodku a vanilkový cukor, premiešajte. Egreše zalejeme vriacim sirupom a necháme 15 minút lúhovať.
Krok 5
Vráťte bobule so sirupom do misky multivarky, priveďte do varu a varte 10 minút. v rovnakom režime. Vriaci džem nalejte do sterilizovaných pohárov a pevne uzavrite.
Krok 6
Kráľovský egrešový džem v pomalom hrnci je pripravený. Vriaci džem nalejte do sterilizovaných pohárov a pevne uzavrite.