Krétsky grécky šalát

gastronóm 12. júla 2012 K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 15 mingrécka kuchyňaŠalátVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoDomáce mliečne výrobkyINGREDIENCIE NA 4 PORCIEveľké zrelé paradajky – 3 ks.veľká uhorka – 2 ks.sladká červená cibuľa – 1 ks.sladká červená paprika – 1 ks.sladká zelená paprika – 1 ks.olivy s kôstkami – 20-25 ks.kapary – 2 lyžice. l.Krétska feta – 400 gextra panenský olivový olej Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Všetky potraviny (okrem fety) vyberte z chladničky aspoň 1 hodinu pred varením. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na tenké polkruhy alebo pierka. Uhorky podľa potreby ošúpte. Odstráňte stonky papriky spolu so semenami a membránami. Všetku zeleninu nakrájajte na dostatočne veľké kúsky, ktoré sa ľahko konzumujú.

Krok 2

Zeleninu kombinujte s olivami a kaparami, soľou a korením a jemne pokvapkajte olivovým olejom. Potom opatrne premiešame a dáme na taniere.

Krok 3

Fetu nakrájajte na 4 kusy, po jednom položte na každú porciu šalátu. Fetu výdatne pokvapkáme olivovým olejom, posypeme suchým oreganom a ihneď podávame s vidieckym chlebom.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik