Elena Shashkina 23. augusta 2016 K receptu
Lečo v Kazani má pikantnejšiu chuť, pri jeho príprave sa používa čili paprička. Lečo skvele dopĺňa mnohé jedlá.
zložitosť: ľahko Porcie: 8 varenie: 1 hodina Pridať. čas: 20 minKuchynský robotMlynček na mäsoDusenie, chradnutieVečeraVečeraPrázdneŠalátVegetariánstvo: OvoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 8 PORCIÍpaprika 1,5 kgparadajky 1 kgmrkva 200 gcesnak 50 gcukor 100 gpetržlen 15 gkôpor 15 gčili paprička 7 grastlinný olej 90 mlocot 9% 50 mlsoľ Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Papriku ošúpeme od jadier a semien, nakrájame na kúsky. Mrkvu nastrúhajte, paradajky nasekajte alebo nasekajte v kuchynskom robote. Zeleninu, cesnak a chilli nakrájame nadrobno.
Krok 2
Všetky ingrediencie dáme do hrnca, pridáme cukor, soľ, olej a ocot. Dôkladne premiešame. Dusíme 1 hodinu. Lečo je pripravené. Dobrú chuť!
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Lecso je klasické jedlo maďarskej kuchyne, veľmi bežné v európskych krajinách. Ako každé obľúbené jedlo nemá presný recept, keďže si ho každý pripravuje po svojom. Prítomnosť troch druhov zeleniny je stála a povinná: sladká paprika, paradajky a cibuľa.