Lečo v kazanskom štýle

Elena Shashkina 23. augusta 2016 K receptu

Lečo v Kazani má pikantnejšiu chuť, pri jeho príprave sa používa čili paprička. Lečo skvele dopĺňa mnohé jedlá.

zložitosť: ľahko Porcie: 8 varenie: 1 hodina Pridať. čas: 20 minKuchynský robotMlynček na mäsoDusenie, chradnutieVečeraVečeraPrázdneŠalátVegetariánstvo: OvoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 8 PORCIÍpaprika 1,5 kgparadajky 1 kgmrkva 200 gcesnak 50 gcukor 100 gpetržlen 15 gkôpor 15 gčili paprička 7 grastlinný olej 90 mlocot 9% 50 mlsoľ Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Papriku ošúpeme od jadier a semien, nakrájame na kúsky. Mrkvu nastrúhajte, paradajky nasekajte alebo nasekajte v kuchynskom robote. Zeleninu, cesnak a chilli nakrájame nadrobno.

Krok 2

Všetky ingrediencie dáme do hrnca, pridáme cukor, soľ, olej a ocot. Dôkladne premiešame. Dusíme 1 hodinu. Lečo je pripravené. Dobrú chuť!

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Lecso je klasické jedlo maďarskej kuchyne, veľmi bežné v európskych krajinách. Ako každé obľúbené jedlo nemá presný recept, keďže si ho každý pripravuje po svojom. Prítomnosť troch druhov zeleniny je stála a povinná: sladká paprika, paradajky a cibuľa.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik