Letný zeleninový šalát

gastronóm 11. júla 2012 K receptu

Kreatívne jedlo od redaktora stránky Gastronom.ru, Miloša Banochkiho.

zložitosť: ľahko Kalórie: 363,00 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 30 minŠalátINGREDIENCIE NA 2 PORCIE200 g nových zemiakov150 g karfiolu2 malé mladé cvikly2 vajíčka uvarené na tvrdo2 nakladané alebo čerstvé uhorky1 červená cibuľahrsť zelených fazúľ150-200 g majonézypol citróna1 strúčik cesnakumalý zväzok kôpru2 polievkové lyžice. l. kapary1/2 lyžičky. práškový cukorsoľ, mleté ​​čierne korenie Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Umyte zeleninu. Rozdeľte kapustu na súkvetia, odrežte hrubé chvosty fazule. Zemiaky ošúpeme. Vložte zemiaky a repu do samostatných panvíc.

Krok 2

Varte vodu. Zemiaky a cviklu zalejeme vriacou vodou tak, aby voda len mierne pokrývala zeleninu, osolíme a varíme 20 minút. Kapustu a fazuľu povaríme v osolenej vode asi 5-7 minút, aby sa zelenina nerozvarila.

Krok 3

Kým sa zelenina uvarí, ošúpeme vajíčka a nakrájame na kocky alebo plátky. Nakrájajte uhorky na kocky, nakrájajte cibuľu, nakrájajte kôpor. Cesnak ošúpeme a nasekáme. Pripravte omáčku: zmiešajte všetky ingrediencie v malom pohári a premiešajte, pridajte soľ podľa chuti.

Krok 4

Kapustu a fazuľu scedíme v cedníku a prepláchneme studenou vodou. Ak sú kvetenstvo veľké, oddeľte a nakrájajte fazuľa. Uvarené zemiaky nakrájame na kocky. Všetku zeleninu zmiešame a pridáme omáčku. Na poslednú chvíľu pridáme uvarenú cviklu nakrájanú na kocky, aby sa šalát nezafarbil. V prípade potreby zeleninu podľa chuti osolíme a okoreníme. Ihneď podávajte.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik