Melónový a jahodový džem v pomalom hrnci
gastronóm 10. august 2013 K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 1 hodinaVareniePrázdneINGREDIENCIE NA 1 PORCIU1 kg melónovej dužiny600 g jahôd500 g cukru5 polievkových lyžíc. l. med200 ml vody Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte pomalý hrniec a prísady.
Krok 2
Melón ošúpeme a zbavíme semienok, dužinu nakrájame na kocky. Jahody umyjeme, zbavíme stopiek. Každé bobule nakrájajte na polovicu.
Krok 3
Zapnite režim „Multi-cook“, nastavte teplotu na 130°C, v miske zmiešajte cukor a vodu. Varte 10 minút.
Krok 4
Do sirupu pridáme med a ovocie a privedieme do varu. Varte 40 minút v rovnakom režime. Džem nalejte do sterilizovaných pohárov, zatvorte a uskladnite.
Krok 5
Džem je pripravený. Nalejte do sterilizovaných pohárov, uzatvorte a skladujte.