Nakladaná repa v pohári
gastronóm 25. augusta 2013 K receptu
Nakladaná repa v pohári nie je najobľúbenejším občerstvením: mnohí o tom ani nepočuli a nevedia si predstaviť, že by niečo také bolo možné. Veríme, že je to nielen možné, ale aj nevyhnutné! Nakladaná repa má veľmi rafinovanú pôvodnú chuť, ktorá vám umožňuje podávať ju na stôl v čistej forme. Chcete ozdobiť svoj sviatočný stôl rozmanitou zeleninou z konzervy? Prosím! Na jeden tanier zbierajte nakladané uhorky a paradajky, cesnak a cviklu, patizón a tekvicu. Bude to veľmi farebné, chutné a samozrejme chutné!
zložitosť: priemer Porcie: 6 varenie: 2 hodiny 30 minútMoreniePrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ500 g mladej repy1 stredná cibuľaNa marinádu:150 ml octu 9%75 ml medu1 lyžička. soľ bez vrchu1 bobkový list2 hrášok z nového korenia5 zrniek čierneho korenia Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Varte alebo pečte repu do mäkka. Opláchnite studenou vodou a vyčistite. Repu nakrájame na prúžky a cibuľu na tenké polkrúžky. Vložte zeleninu do pohára.
Krok 2
Vložte všetky ingrediencie na marinádu do hrnca. Zalejte 350 ml vody a priveďte do varu. Varte 5 minút, potom nechajte vychladnúť pri izbovej teplote.
Krok 3
Cviklu a cibuľu v pohároch zalejeme vychladnutou marinádou. Zakryte plastovými viečkami. Odložíme do chladničky aspoň na deň. Po tomto období sa repa môže podávať.
UŽITOČNÉ RADY
Nakladaná repa pripravená podľa nášho receptu by sa nemala skladovať príliš dlho: vyrobili ju a zjedli o deň neskôr. Toto predjedlo nezaberie veľa času, takže ho možno v prípade potreby ľahko zopakovať.
MIMOchodom
Dôrazne odporúčame repu pred nakladaním nevariť, ale piecť. Je to celkom jednoduché: hľuzy umyte, každú zabaľte do fólie, položte na plech a vložte do rúry predhriatej na 200 °C na 45–50 minút.