gastronóm 21. júla 2012 K receptu Náročnosť: priemer Porcie: 8 varenie: 1 hodinaVareniePrvý chod: polievkaVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 8 PORCIÍkuracie droby – 500 g nakladaná uhorka – 3 ks.nálev z uhoriek – 0,5 šálkyzemiaky – 3 ks.mrkva – 1 ks.cibuľa – 1 ks.zeler (koreň) – 50 gryža – 3 lyžice. l.bobkový list – 2 ks.čierne korenie – 4 hrášoknové korenie – 2 hrášokrastlinný olejsoľkorenie Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Kuracie droby umyte a odstráňte filmy. Vložte do hrnca s vodou a rýchlo priveďte do varu. Odstráňte penu, pridajte soľ, znížte teplotu a varte 10 minút. Odstráňte drobky z vývaru a opláchnite teplou vodou. Vývar precedíme. Drobčeky nakrájame na malé kúsky a vrátime do vývaru. Opäť priveďte do varu.
Krok 2
Kým sa drobky varia, pripravte si zeleninu. Mrkvu, zeler a cibuľu ošúpeme, nakrájame na tenké prúžky a smažíme na rozohriatom rastlinnom oleji 4 minúty. Pridajte zeleninu do panvice s vývarom, varte 10 minút.
Krok 3
Medzitým ošúpeme uhorky, vložíme ich do hrnca, zalejeme 1 šálkou vriacej vody a varíme 10 minút. Vývar precedíme. Uhorky nakrájame na pásiky, vložíme do vývaru, zalejeme nálevom z uhoriek. Priveďte do varu a odstráňte z tepla.
Krok 4
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na pásiky a pridáme do polievky. Varte 5 minút.
Krok 5
Ryžu prepláchneme teplou vodou a pridáme do polievky, varíme 7 minút.
Krok 6
Pridajte uhorky spolu s vývarom, bobkovými listami a korením. Podľa chuti dosolíme. Varte 10 minút. Odstráňte z tepla a nalejte na taniere. Podávame s kyslou smotanou.