gastronóm 23. júla 2012 K receptu Náročnosť: ľahko Kalórie: 322,50 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 30 min Použité: 33,50 g/13,43 g/16,69ŠalátVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍkuracie mäso (prsia) – 2 ks.račie krky alebo krabie mäso – 200 gzemiaky – 5 ks.uhorka – 3 ks.nakladaná uhorka – 2 ks.jablko – 1 ks.varené vajce – 3 ks.kapary – 1 polievková lyžica. l.olivy bez kôstok – 50 gLososový kaviár – 6 lyžičiek.soľkoreniemajonéza – 4 lyžice. l. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke 20 minút. Nakladané uhorky ošúpeme a nakrájame na kocky. Olivy nakrájame na kolieska. Nakrájajte kapary.
Krok 2
Horúce zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a zmiešame s kyslou uhorkou, kaparami a olivami, pridáme 2 polievkové lyžice. l. majonézu, prikryjeme a necháme vychladnúť.
Krok 3
Čerstvé uhorky a jablká ošúpeme a nakrájame na kocky. Kuracie filé nakrájajte na rovnaké kocky. Do vychladnutých zemiakov pridajte uhorky, jablko, kuracie mäso a majonézu, premiešajte.
Krok 4
Vajcia prekrojíme na polovicu. Odstráňte žĺtky, nakrájajte ich nožom a pridajte do šalátu. Do bielkov vložte lyžicu kaviáru. Vložte šalát do šalátovej misy. Na vrch nalejte ďalšie 1-2 polievkové lyžice. l. majonéza. Ozdobíme vajíčkami, kaviárom a račím chvostíkom.