15. február 2016 K receptu Náročnosť: ťažké Porcie: 4 varenie: 1 hodinaRaňajkyVýrobok z cesta: PečivoDetské menuKarnevalINGREDIENCIE NA 4 PORCIE4-6 paradajok 1 malá biela cibuľa 1 polievková lyžica. kapary 4 g oregano soľ podľa chuti korenie podľa chuti 200 g rukola 400 g syr buratta 4 polievkové lyžice. olivový olej na dresing 4 lyžice. crema balzamikový olej na smaženie zelenej cibuľky na ozdobu Na palacinky120 g múky 250 ml mlieka 3 vajcia 1 polievková lyžica. maslo 1 polievková lyžica. cukorsoľ podľa chuti Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Preosejte múku. V miske mixéra zmiešajte vajcia, cukor a soľ. Pridáme múku a opäť dobre prešľaháme. Maslo roztopte vo vodnom kúpeli a pridajte do misky mixéra spolu s mliekom. Znova premiešajte.
Krok 2
Rozpálime panvicu s olejom a pečieme palacinky z oboch strán.
Krok 3
Paradajky nakrájajte na tenké plátky. Bielu cibuľu nakrájame na tenké kolieska.
Krok 4
Na tanier položte vrstvu paradajok nakrájaných na tenké plátky, potom bielu cibuľu a rukolu. Posypeme oreganom, soľou a korením.
Krok 5
Burattu zabaľte do vychladnutej placky a vytvorte „tašku“, ktorú zviažte zelenou cibuľkou.
Krok 6
Na paradajky položte vrecko na palacinky. Pokvapkáme olivovým olejom a balzamikovým krémom.