gastronóm 23. júna 2016 K receptu Náročnosť: ľahko Kalórie: 299,35 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 20 min Použité: 3,00 g/25,73 g/14,27Thajská kuchyňaVečeraŠalátDetské menuINGREDIENCIE NA 4 PORCIE4–5 zrelých uzbeckých paradajok 2-3 ks paradajok kumato 1 červená krymská cibuľa soľ čerstvo mleté čierne korenie 10 g limetkovej kôryNa tankovanie100 ml rastlinného oleja 50-70 g adjika 1 lyžička. limetková šťava 1 lyžička rybia omáčka 0,5 lyžičky. jemný cukor Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Všetky ingrediencie na dresing zmiešame v mixéri a rozmixujeme do hladka.
Krok 2
Cibuľu ošúpeme, nakrájame na tenké plátky a vložíme na 15 minút do ľadovej osolenej vody.
Krok 3
Paradajky nakrájajte na veľké plátky.
Krok 4
Cibuľu osušíme v utierke a zmiešame s paradajkami. Prelejeme dresingom, premiešame, posypeme kôrou a čiernym korením a ihneď podávame. Tento šalát odporúčame podávať s opečeným chlebom.