Pečeňový kastról v rúre

Pečeňový kastról v rúre

gastronóm 25. januára 2024Pečeňový kastról v rúre K receptu

Pripravte pečeňový kastról v rúre a získate výdatné, chutné a zdravé jedlo, na ktorom si určite pochutí celá rodina. Obzvlášť pekné je, že nevyžaduje žiadne špeciálne výdavky: všetky jeho zložky sú pomerne lacné. Mimochodom, kastról vďaka jeho jemnej textúre môžu dobre oceniť aj malí neposedníci, ktorí zvyčajne nemajú radi hustú pečeň. Naše jedlo má navyše vrstvu – náplň zo smaženej cibule a mrkvy, vďaka čomu je ešte šťavnatejšie. Recept na prípravu pečeňového kastróla je pomerne jednoduchý a nie príliš dlhý, takže ho môžete otestovať aj vo všedné dni na večeru.

zložitosť: priemer Porcie: 4 varenie: 1 hodinaVýrobok z cesta: PečivoVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 4 PORCIEhovädzia pečeň – 700 gkrupica – 70 gmlieko – 110 mlcibuľa – 250 gmrkva – 250 grastlinný olej – 40 mlkyslá smotana 20% tuku – 100 mlvajce C0 – 1 ks.strúhaný tvrdý syr – 50 gsoľ – podľa chuti Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si všetky ingrediencie na kastról. Umyte pečeň, odstráňte všetky filmy a žlčové cesty. Nakrájajte ho a prejdite cez mlynček na mäso s jemnou mriežkou alebo rozdrvte v mixéri.

Krok 2

Pečeň preložíme do misky. Pridáme krupicu a mlieko. Dôkladne premiešajte a nechajte 15 minút pôsobiť. Počas tejto doby ošúpeme cibuľu a nakrájame nadrobno. Mrkvu ošúpeme, umyjeme a nastrúhame na hrubom strúhadle.

Krok 3

Na panvici zohrejte 30 ml rastlinného oleja. Pridajte nakrájanú cibuľu a mrkvu. Smažte na strednom ohni do zlatista. Aby sa cibuľa a mrkva nepripálili, pravidelne ich miešajte.

Krok 4

Odstráňte zeleninu z tepla a nechajte mierne vychladnúť. Pečeňovú hmotu premiešame (mala by zhustnúť, keďže krupica napuchla), podľa chuti dosolíme. Zapekaciu misu vymastíme zvyšným olejom.

Krok 5

Polovicu pečeňovej hmoty vložíme do formy a uhladíme. Navrch rozložíme opečenú cibuľu a mrkvu. Vyrovnajte to. Pridajte zvyšnú pečeňovú zmes.

Krok 6

Rúru predhrejeme na 200°C. Panvicu s budúcim kastrólom položte na strednú úroveň a varte 20 minút. Kyslú smotanu rozšľaháme s vajíčkom, pridáme trochu soli. Pridajte syr a premiešajte. Vzniknutú zmes nalejeme na takmer hotový kastról. Vložte do rúry na ďalších 10 minút.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Tento kastról sa dá pripraviť nielen z hovädzej pečene, ale napríklad aj z kuracej pečene. Podstata receptu sa nezmení. Pokiaľ ide o chuť kastróla, bude jemnejšia a rafinovanejšia.

MIMOchodom

Pečeňovú kastról možno podávať so šalátom z čerstvej zeleniny (paradajky, uhorky, sladká paprika) a byliniek s rastlinným olejom: bude to ešte chutnejšie.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik