gastronóm 21. júna 2016 K receptu Náročnosť: ľahko Kalórie: 191,98 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 10 min Použité: 1,79 g/17,16 g/7,62VečeraPopoludňajšie občerstvenieVečeraŠalátDetské menuINGREDIENCIE NA 4 PORCIE1 veľký zväzok reďkoviek 2 veľké zrelé paradajky 1 červená krymská cibuľa 1 polievková lyžica. l. červený vínny ocot 4 lyžice. l. olivový olej 0,5 lyžičky. hnedý cukor čerstvo mleté čierne korenie soľ Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Cibuľu ošúpeme a nakrájame na tenké pierka. Cibuľu dochutíme soľou a cukrom, zalejeme octom a pamätáme rukami.
Krok 2
Odstráňte stonky a zeleň z reďkoviek. Každú reďkovku nakrájajte na polovicu a potom nakrájajte na tenké plátky. Pridajte trochu soli.
Krok 3
Paradajky nakrájajte na plátky, ktoré sa ľahko konzumujú. Zmiešame s cibuľou a reďkovkami. Dochutíme olejom, ešte soľou a korením. Ihneď podávajte.