gastronóm 26. januára 2016 K receptu
Toto nie je bouillabaisse alebo rybacia polievka, ale ani zimné paradajky nemôžu ubrať na pikantnej a kyslej veľkosti takejto polievky. Namiesto ostrieža môžete použiť tresku a zmes byliniek nahraďte hotovým korením na ryby. Hlavná vec je, že ryba si počas varenia zachováva svoju štruktúru.
zložitosť: priemer Kalórie: 342,62 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 40 min Použité: 22,36 g/20,20 g/16,94VarenieVečeraPrvý chod: polievkaVegetariánstvo: PescetarianizmusVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 4 PORCIE400 g filé z morského vlka300 g pasírovaných paradajok10-12 cherry paradajok2 sladké žlté papriky2 stredné cibulešťava z polovice citróna80 g masla0,5 lyžičky každý sušený tymián, šalvia a estragónsoľ, biele korenie Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Cibuľu nakrájame na pol krúžky, papriku na štvrtiny. V hrnci s hrubým dnom opražíme na 30 g masla cibuľu 6–7 minút. Pridajte prelisované paradajky a 4 šálky vriacej vody. Priveďte do varu, 7 minút. Odstráňte z tepla. Čerešňu prekrojíme na polovicu. Vložte ich a papriky do veľkého hrnca s rozpusteným maslom a pridajte bylinkovú zmes.
Krok 2
Rybu nakrájajte na veľké kúsky, pridajte soľ a korenie. Pridajte k cherry paradajkám a premiešajte. Zatvorte veko, znížte teplotu a varte 7 minút. Rybu otočte a varte 3 minúty. Nalejte paradajkovú zmes, pridajte citrónovú šťavu, soľ a korenie. Prikryté dusíme 2–3 minúty, kým sa ryba neuvarí. Posypeme lístkami tymiánu a podávame.