Haličský 14. júla 2016 K receptu
Šalát je veľmi jednoduchý, ale jeho tajomstvo je v kvalite zeleniny (v júli je veľmi chutné) a v kombinácii so slanou chuťou kuracieho toastu. Kuracie mäso je potrebné pripraviť vopred. Kuraciu polievku dobre umyte, vložte do nádoby, pridajte soľ (na kilogram – 4 polievkové lyžice hrubej soli), nechajte 2 dni v chladničke. Potom z prsníka zmyte soľ, zabaľte ho do troch vrstiev gázy a zaveste na vetrané miesto. O týždeň to bude hotové.
zložitosť: ľahko Porcie: 1ŠalátINGREDIENCIE NA 1 PORCIUparadajky 3 ks uhorky 3 ks malá kapusta 1/3 ks slnečnicový olej nerafinovaný 2 polievkové lyžice. l soľ 1 ČL bieleho chleba na hrianky 2 ks kuracie mäso Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Všetku zeleninu dobre umyjeme, nakrájame nadrobno, osolíme a ochutíme olejom.
Krok 2
Chlieb osušíme na suchej panvici alebo na grile.
Krok 3
Sušené kura nakrájajte čo najtenšie. Položte na horúci toast a ihneď podávajte so šalátom a cviklovým kvasom podľa receptu z časopisu Gastronom.